4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Cinayet işlemesi 'Kader'miş!

Bursa'da biber gazı sıkarak etkisiz hale getirdiği işadamını domuz bağıyla öldürdükten sonra cesedini beton bağlayarak dereye attığı iddia edilen sanığa 20 yıl hapis cezası verildi. Son sözünde pişman olduğunu söyleyen sanık, cinayetin kader olduğunu belirtti.
5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde, "canavarca his saikı ile kasten ve tasarlayarak adam öldürmek" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapsi istenen E.A. (50), son kez hakim karşısına çıktı. 8 yıldır tahsil edemediğini iddia ettiği alacağı için işadamı Süleyman Aktaş'ı (39) biber gazı sıkarak etkisiz hale getirdikten sonra domuz bağıyla boğarak öldürdüğü iddia edilen zanlı, son sözünde, "Böyle olmasını istemezdim. Onu asla öldürmek istemezdim. Olayın bu aşmaya gelmesini ve ölmesini kader olarak düşünüyorum. Mahkemenin kararına saygılıyım" dedi.

Duruşmaya koltuk değnekleriyle gelen maktulun babası S.A. (79) sanığın en ağır ceza ile cezalandırılmasını istedi. Mahkeme sanık E.A.'yı adam öldürmek suçundan önce ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırdı. Mahkeme ardından sanığın duruşmadaki iyi hali ve suçun hafif tahrik altında işlenmiş olmasına indirim uygulanarak cezayı 20 yıla indirdi.
 

iha
Yayın Tarihi : 31 Mayıs 2009 Pazar 13:18:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?