3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Cinayet sanığı hakim karşısında

Bursa'da, yardımına gittiği komşusunun evinde bulunan emlakçıyı kendisine küfrettiği gerekçesiyle bıçaklayarak öldürdüğü iddia edilen sanığın yargılanmasına başlandı. Sanık, maktulü bıçaklamadığını, sadece yumruk attığını ileri sürdü.

5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde, "kasten adam öldürmek" suçundan müebbet hapsi istenen Y.Ç. (29), ilk kez hakim karşısına çıktı. Hakkındaki iddiaları yalanlayan çatı kaplamacısı Y.Ç., "Ben olay gecesi evimde oturuyordum. Gece yarısı komşum olan G.A.'nın evinden gürültü ve bağırma sesleri geldi. Onları uyarmak için aşağı indim. G.A. beni içeri davet etti. Evde maktul Ali Güler ve yanında bir kadın vardı. Hep beraber oturup sohbet ettik. Bu arada Ali Güler ile G.A. birkaç kez tartıştı. Ali Güler sürekli küfrediyordu. Komşum G.A., benden Güler'i taksiye bindirmemi istedi. Onu götürürken Güler bana da küfretti. Ben de bir kez yumruk attım. O sırada Güler dizlerinin üzerine çöktü. Eve dönüp yattım. Suçlamaları kabul etmiyorum, ben kimseyi bıçaklamadım, sadece yumruk attım" dedi.

Duruşmaya müşteki olarak katılan maktul Ali Güler'in oğulları S.G. (36) ve S.G. (43), sanığın cezalandırılmasını istedi. S.G., babasının bıçaklandıktan sonra götürüldüğü hastaneye gittiğini ifade ederek, "Hasta bakıcılar onu röntgene götürüyordu. Hemen yanına gittim. 'Sana bunu kim yaptı?' diye sorduğumda bana G.A.'nın adını verdi. O yüzden şahit olan G.A.'nın da cezalandırılmasını istiyorum" diye konuştu.

Müdahil vekili avukat Ahmet Köse ise, olayın Gülseren A'nın azmettirmesiyle sanık tarafından işlendiğini iddia ederek, "Şahit olarak çağrılan Gülseren'in sanık olması gerekir" dedi.Duruşmada şahit olarak dinlenen G.A. (32) ise şöyle konuştu:

"Ben maktul Ali Güler'in eski kiracısıydım. 2-3 yıl evinde kaldım. Daha sonra başka bir ev buldum. Ara sıra evime gelir kalırdı. Birlikte sohbet edip alkol alıyorduk. Hatta ben AMATEM'de alkol tedavisi bile görmüştüm. Olay günü maktul Ş. adındaki bir bayanla evime geldi. Sohbet ettik. Ş. sarhoş olup kusmaya başlayınca onu otobüse bindirip evine gönderdim. Matkul aldığı alkolün de etkisiyle küfretmeye başladı. Bunun üzerine evde bulunan sanık ve bir arkadaşını da evden kovdum. Bir saat sonra sanık tekrar geldi. Yine Ali Güler küfretti. Sanıktan maktulü taksiye bindirerek eve göndermesini istedim. O da onu alıp götürdü. Bir süre sonra tekrar eve geldi. 'Ne yaptın' diye sorduğumda, 'Durağa bırakıp geldim' dedi. Sabah onun bıçaklandığını eve gelen polislerden öğrendik."
Dava, eksiklerin tamamlanması için ertelendi

İHA
Yayın Tarihi : 25 Şubat 2009 Çarşamba 17:50:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?