3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Cinayetin köstebeği polis çıktı

KÖSTEBEĞİ POLİS ÇIKAN CİNAYET DAVASINDA İLK DURUŞMA

Bursa'da kan davası sebebiyle bir mahkumu cezaevi önünde öldürdükleri iddia edilen sanıkların yargılanmasına başlandı. Olaydan sonra kaçan zanlılara cep telefonundan mesaj atarak bilgi sızdırdığı iddiasıyla 8 yıla kadar hapsi istenen polis memuru ise, "O benim asker arkadaşımdı. Ben kimseye bilgi vermedim. Sanıkları da öleni de tanımam, suçsuzum" dedi.

2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde, "kan gütme saikıyla tasarlayarak kasten adam öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapsi istenen tutuklu sanıklardan M.P. (23) amcası T.P. (28) ile suçluyu kayırmak suçundan tutuksuz olarak yargılanan Şükrü K. (45) ile "suçluyu kayırma ve gizliliği ihlal" ile suçlanan ve olayın ardından açığa alınan polis memuru T.B. (41), ilk kez hakim karşısına çıktı.

Cezaevinde kalan ağabeyi G.P.'yi ziyarete gittiklerini, ziyaret saatini beklerken yeğeni M.P.'nin ölen Vural Nice tarafından darp edildiğini söyleyen T.P., "Ölen Vural yeğenimi yere yatırmış dövüyordu. Bir ara silah sesleri duyunca yeğenimi vurduğunu düşünerek ben de gidip kendisini vurdum" dedi.

Yaklaşık 10 yıl önce, ölen Vural Nice'nin babası A.P.'yi öldürdüğünü ancak aralarında kan davası olmadığını söyleyen M.P. ise, "Ben ziyaret saatini beklerken sigara içmek için amcamın yanından uzaklaştım. Ölen Vural, beni yanına çağırıp küfürle vurmaya başladı. Kendisini tanımıyordum. Kendimi korumak için ateş ettiğim sırada yanımıza gelen amcam T.P., Vural Nice'yi vurarak öldürdü" diye konuştu.

Aynı davada tutuksuz olarak yargılanan polis memuru T.B., kendisine yöneltilen suçlamaları kabul etmedi. Telefonda görüştüğü kişinin 20 yıllık asker arkadaşı olduğunu söyleyen polis memuru T.B., "Ben kendisinden 100 TL borç almıştım. Borcumu ödemek için kendisini aradım ancak telefondan gelen zayıf sinyal sesini duyunca dinlendiğimizi düşündüm. Arkadaşımın geçmişini de bildiğim için, kendisine mesaj atarak telefonunun dinlendiğini, polis olduğum için bana sıkıntı yaşatmaması için benimle dikkatli konuşmasını söyledim. Ancak ben kesinlikle bu olayla ilgili kimseye bilgi vermedim" dedi.

Asker arkadaşının, sanıkların akrabaları olduğunu bilmediğini söyleyen T.B.'nin avukatı Sinan Yumitkan da, "Müvekkilim, dinleme paranoyası ile asker arkadaşına telefonunun dinlendiği mesajını atmıştır. Sanıklarla ve bu olayla bir ilgisi yoktur" dedi.

Duruşmaya müşteki olarak katılan Vural Nice'nin karısı ise 5 çocuğuyla ortada kaldığını ifade ederek, "Sanıkların cezalandırılmasını istiyorum" diye konuştu.

Mahkeme, cezaevi önünde işlenen cinayetle alakalı gardiyan C.D.'yi şahit olarak dinledi. Olayı görmediğini söyleyen C.D., "Silah sesleri üzerine dışarıya çıktım. Mahkum Vural Nice yerde yatıyordu" diye konuştu.

Dava, eksik evrakların tamamlanması için ertelendi.

KÖSTEBEĞİ POLİS ÇIKAN CİNAYET DAVASINDA İLK DURUŞMA
KÖSTEBEĞİ POLİS ÇIKAN CİNAYET DAVASINDA İLK DURUŞMA
İHA
Yayın Tarihi : 25 Kasım 2009 Çarşamba 10:13:05
Güncelleme :25 Kasım 2009 Çarşamba 12:41:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?