3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Cinayetle suçlanan muhtara 19 yıl hapis

Bursa'nın Gemlik İlçesi'nde borcunu ödemesine rağmen kendisinden 10 bin YTL daha para istediği öne sürülen asker arkadaşı Mümin Yazıcılar'ı (46) tabancayla vurarak öldürdüğü iddia edilen Gencali Mahallesi Muhtarı Mejdi N. (46) 19 yıl hapis cezasına çarptırıldı. 

Bursa 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde "adam öldürmek" suçundan 30 yıla kadar hapsi talep edilen Gencali Mahallesi Muhtarı Mejdi N. son kez hakim karşısına çıktı. Asker arkadaşı olan maktulden borç para aldığını, karşılığında da tapularını verdiğini söyleyen Muhtar Mejdi N., "Borcumu ödememe rağmen tapularımı bana iade etmedi. 10 bin YTL daha ödemem gerektiğini söyledi. Çıkan tartışma büyüdü. Bana ateş edecek sandım. Korkutmak için ateş ettim" diye konuştu. 

Sanık avukatı müvekkilinin TCK 28 maddesine göre nefsi müdafaadan beraatına karar verilmesini istedi. Duruşmaya müşteki olarak katılan maktulün oğlu Saadet Yazıcılar ise sanığın cezalandırılmasını istedi. Duruşmaya 60'a yakın mahalle sakinin de izlemeye gelmesi dikkat çekti. 

Mahkeme, önce müebbet hapis cezasına çarptırdığı muhtarı indirim maddelerini uygulayarak 18 yıl, ayrıca Ateşli Silahlar Kanununa muhalefet" suçundan da 1 yıl olmak üzere toplam 19 yıl hapis cezasına çarptırıldı. 

Mejdi N, 1991 yılı Şubat ayında işyerine ruhsat alamadığı gerekçesiyle, dönemin Belediye Başkanı Nezih Dimili'yi ayaklarından üç kurşunla yaraladığı için 5 ay hapis yattıktan sonra tahliye edilmişti.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Ekim 2007 Çarşamba 12:46:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?