2
Mayıs
2024
Perşembe
BURSA

Çirişhane'ye modern hizmet binası

Son üç yıl içinde 26 hizmet binası inşa eden Osmangazi Belediyesi, Çirişhane Mahallesi’ne yapacağı 27. hizmet binasının temelini attı.

Sağlık polikliniği, muhtarlık ofisleri ve TEDAŞ, BUSKİ gibi kuruluşların tahsilat bürolarının yer alacağı 2 katlı modern binanın yıl sonunda mahalle halkının hizmetinde olması hedefleniyor. Toplam 450 metrekare kullanım alanına sahip hizmet binasının birinci katında muhtarlık ofisleri, çeşitli kurumların tahsilat büroları ve sağlık polikliniği laboratuvarları yer alacak. Binanın ikinci katı tamamen sağlık polikliniğine ait olacak. Bu katta 2 muaynehane, bir eğitim odası, bekleme salonu ve polikliniğe bağlı diğer birimler bulunacak.

Hizmet binasının inşaatının tamamlanmasının ardından, inşaatın hemen yanında yer alan mevcut sağlık polikliniği yeni binaya taşınacak. Halen sağlık polikliniği olarak kullanılan bina ise yıkılacak. Elde edilen alan, yeşil alan ve dinlenme alanı olarak mahalle halkının hizmetine sunulacak. Osmangazi Belediyesi’ne, kamulaştırmalarla birlikte yaklaşık 400 milyar liraya mal olacak olan hizmet binasının projesi Osmangazi Belediyesi APK Müdürlüğü tarafından hazırlandı. Proje ihalesini Taş Yapı İnşaat kazandı.

Diğer yandan, Osmangazi Belediyesi Çirişhane Mahallesi’ne modern bir hizmet binası ve sağlık polikliniği kazandırabilmek için yaklaşık 270 metrekare alanı kamulaştırdı. Kamulaştırmalar için 100 milyara yakın harcama yapıldı.

Açılış töreninde konuşan Osmangazi Belediye Başkanı Recep Altepe, hızlı fakat çarpık bir şekilde büyüyen bölgelerde ciddi bir dönüşüm başladığını söyledi. Altepe, “Gökdere’den Mudanya Yolu’na kadarki tüm bölgeler şantiye alanına çevrildi. Her mahallede yeteri kadar spor tesisi, sağlık tesisi, yeşil alan ve diğer sosyal alanların olmasını istiyoruz. Özellikle Demiryolu altı bölgelerde ciddi bir yatırım atağı başlattık. Bugün burada hizmet binası ve sağlık tesisinin temelini atıyoruz, çok yakın zamanda biraz aşağıda yüzme havuzu temeli atılacak. Ardından diğer mahallelerdeki hizmet binaları ve sağlık ocakları başlayacak. Bu arada, Kanalboyu’nda da düzenleme çalışması başlıyor. Proje bittiğinde bölge ciddi bir görsel dönüşüme uğrayacak. Vatandaşlarımız kordonboyu yürüyüşleri yapabilecekler” dedi.
Altepe, daha evvel Küplüpınar, Başaran, Çirişhane, Yeniceabat, Soğanlı, Kemerçeşme, Doğanbey, İnkaya, İstiklal, Şehreküstü, Hüdavendigar, Geçit, Armutköy, Pınarbaşı, Küçükbalıklı, Tuna, Gündoğdu, Selamet, Yeşilova, Gülbahçe, Fatih, Namık Kemal, Mollagürani, Dikkaldırım, Alemdar, Atıcılar ve Kemerçeşme mahallelerini hizmet binasına kavuşturduklarını hatırlattı.
iha
Yayın Tarihi : 27 Haziran 2007 Çarşamba 12:45:00
Güncelleme :27 Haziran 2007 Çarşamba 12:50:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?