6
Mayıs
2024
Pazertesi
BURSA

Clio 4 Bursalı olacak mı?

TÜRK İŞÇİLERİ 'CLIO 4'ÜN BURSA'DA ÜRETİLMESİNİ İSTİYOR

Fransız otomotiv devi Renault'nun 2010'da 'Clio 4'ü Bursa'da üreteceği haberi, Türk işçileri heyecanlandırdı.

2009'da 120 milyon euro yatırımla yeni modeli Fluence'i Bursa'da üretmeye başlayan Renault, aralık ayında Bursa fabrikasına yönelik yeni yatırım planlarını açıklamıştı.

360 bin kapasiteli Bursa fabrikasında Symbol, Grandtour, Fluence ve Clio 3 modellerini üreten Renault, yeni yatırım planında 2010 yılı ortasında Megane Hatchback, 2010 yılı sonunda da elektrikli Fluence'i üreteceğini ifade etmişti. 50 milyon euro yatırımla Bursa'da üretilecek ve 2011 yılının ilk çeyreğinde satışa sunulacak elektrikli Fluence, Fransız firmanın piyasaya sunacağı ilk elektrikli otomobil olma özelliğini de taşıyor.

Renault'un yeni modeli 'Clio 4'ün üretiminin Bursa'da yapılacağı haberi ise Bursalı işçileri heyecanlandırdı. Fransa hükümetinin engelleme çabalarına rağmen üretimin Bursa'da olmasını isteyen işçiler, "Bu hem ülkeye hem de Bursa'ya istihdam sağlar. İşsizliği azaltır. Biz Türkiye'de üretilmesini istiyoruz. Fabrikada çalışan mesai arkadaşlarımız hep bu konuyu konuşuyor. Bu sayede birçok insan ekmek yer" dedi.

Renault bünyesinde üretilen 8 araçtan biri, Bursa'daki bantlardan çıkıyor. Bursa tesisi, dünyada 7, Avrupa dışında ise 3. büyük Renault fabrikası durumunda.

TÜRK İŞÇİLERİ 'CLIO 4'ÜN BURSA'DA ÜRETİLMESİNİ İSTİYOR
TÜRK İŞÇİLERİ 'CLIO 4'ÜN BURSA'DA ÜRETİLMESİNİ İSTİYOR
TÜRK İŞÇİLERİ 'CLIO 4'ÜN BURSA'DA ÜRETİLMESİNİ İSTİYOR
İHA
Yayın Tarihi : 13 Ocak 2010 Çarşamba 14:42:01
Güncelleme :13 Ocak 2010 Çarşamba 15:05:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?