3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Çocuğunu sokaktan alan annelere iş

Bursa'da çocuklarını sokakta bilerek ve isteyerek çalıştıran ailelerin cezalandırılacağını söyleyen Vali Yardımcısı Halis Arslan, "Kim çocuğunu 5 kuruş medet umarak sokakta çalıştırıyorsa, ona en büyük kötülüğü ve ihaneti yapıyor. Bırakın çocuğunuz çocukluğunu yaşasın. Valilik olarak çocuklarını sokaktan alan annelere kurslarla iş imkanı sağlıyoruz. Otelcilik kursu alan 18 kadın işe yerleştirildi" dedi.

Halis Arslan, Sevgi Köyü'nde kadınlara yönelik konfeksiyon, kuaförlük, bilgisayar, okuma yazma, aşçılık ve baklava börek kursu düzenlediklerini, kursa gelen kadınlara da yevmiye verdiklerini, kurs sonunda bu kişilerin işe yerleştirildiğini bildirdi. Bursa Vali Yardımcısı Halis Arslan, merkez Yıldırım ilçesine bağlı Yavuzselim Mahallesi'ndeki Haşimişcan İlköğretim Okulu'nda "Çocuk ihmal, istismarı ve çocuk suçları" konularında toplantı yaptı. Sokakta çalıştırılan ve yaşayan çocuklar ile madde bağımlı çocukların dramının slayt ve görüntülerle anlatıldığı toplantıda İl Sosyal Hizmetler Müdürlüğü'ne bağlı Sevgi Köyü ve Gençlik Merkezi'nin tanıtımı yapıldı. 

Sokakta çalışan ve madde bağımlısı olan çocukların annelerine seslenen Vali Yardımcısı Halis Arslan, Bursa'da sokakta rastlanan mendil, dua, sakız ve cam silen çocuk görüntülerine son vermek istediklerini belirterek, "Kim çocuklarını dilendirmeye gönderiyorsa, onların getireceği 5 kuruştan medet umuyorsa en büyük kötülük ve ihaneti yapıyor. Çocuklarınız bırakın çocukluğunu yaşasın. Biz maddi durumu iyi olmayan ailelere her türlü yardım ve kolaylığı sağlıyoruz. Onlar daha hayatlarının baharında. Yaşıtları ve akranlarıyla birlikte okula gidip elleri kalem tutmalı. Sokakta çalışmak yerine oyun oynayıp çocukluğunu yaşamalı" dedi. 

Anne, babalara ve gençlere, düzenledikleri kurslarla iş imkanı sağladıklarını kaydeden Arslan, "Önce buradaki annelerimizi Sevgi Köyü'ne götürüp orayı tanıtacağız. Burada çeşitli kurslar düzenliyoruz. Annelerimize kursa devam ederken harçlık da veriyoruz. Ayrıca kursu tamamladıklarında sertifakalarıyla iş sahibi olmalarını sağlıyoruz. Otelcilik kursunu tamamlayan 18 kadınımız iş sahibi oldu. Onları hemen işe yerleştirdik. Gençlerimiz için de kaynakçılık ve sıhhi tesisatçılık kursları açtık. Bursa'da sanayi onlarca kaynakçı arıyor ancak bu işe yerleştirilecek kişiler bulamıyoruz. İşsiz gençlerimize de çağrıda bulunuyorum. Kaynakçılık kursunu bitirip iş sahibi olabilirler" diye konuştu. 

Konferansta bir madde bağımlısı gencin, "Bizi topluma kazandırın, yok oluyoruz" feryatlarının da yer aldığı film gösterisi, etkinliğe katılan anneleri gözyaşlarına boğdu.
iha
Yayın Tarihi : 10 Mayıs 2007 Perşembe 14:04:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?