6
Mayıs
2024
Pazertesi
BURSA

Çocuk başkanın ilk talimatı eğitim oldu

ÇOCUK BAŞKANIN İLK TALİMATI ULAŞIM VE EĞİTİM

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Bursa'da idareyi çocuklar devraldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, koltuğunu Nezir Gencer İlköğretim Okulu 5’inci sınıf öğrencisi Bekir Kaymaz’a devrederken, koltuğa oturan yeni başkanın ilk talimatı ise ulaşım ve eğitime yönelik oldu.

Başkan Altepe, Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında Nezir Gencer İlköğretim Okulu Müdürü Ünal Kırca ve öğrencileri Heykel’deki tarihi binada ağırladı. Koltuğu teslim etmeden önce çocuklarla sohbet eden Başkan Altepe, 23 Nisan’ın çocuklara armağan edilen dünyadaki tek bayram olduğunu vurguladı. Türkiye’nin en büyük avantajlarından birinin genç nüfusu olduğunu dile getiren Başkan Altepe çocuklara seslenerek, “Bu avantajı iyi bir şekilde kullanabilmemiz sizlerin elinde. Sizler büyük bir ecdadın torunlarısınız ve yakın bir gelecekte bu koltuklara sizler oturacaksınız. Bu nedenle derslerinize iyi çalışmalı ve kendinizi çok iyi yetiştirmelisiniz. Bizler de sizin daha iyi bir eğitim almanız, daha sağlıklı ortamlarda büyüyüp, spor yapabilmeniz için her türlü fedakarlığı yapmaya hazırız. Bizim tek hedefimiz sizlerin en güzel şekilde yetişmesini sağlamak” dedi.

Başkan Altepe, konuşmasının ardından koltuğunu 5C sınıfı öğrencisi Bekir Kaymaz’a devretti. Yeni Başkan Kaymaz, ilk olarak hafif raylı sistem ve yeni stadyum çalışmalarının hangi seviyeye ulaştığını sordu. Yeni başkanın sorularını yanıtlayan Başkan Altepe ise, “Kent merkezi nüfusunun 2 milyonu aştığı Bursa’da toplu ulaşıma geçilmesi bir zorunluluk haline geldi. Biz de raylı sistem projelerimizi hızla sürdürüyoruz. Görükle ve Emek hakkındaki çalışmalar aralıksız sürüyor. Önümüzdeki yıl projelendirilecek Kestel hattı ve kent merkezindeki tramvay projeleri ile raylı sistemde önemli bir yol almayı hedefliyoruz. Yeni stadyum ise Bursa’ya yakışır bir şekilde Velodrom’a yapılacak. Mevcut stadyum ise olduğu yerde kalacak” diye konuştu.

Raylı sistem çalışmalarının aralıksız sürmesi ve kısa sürede tamamlanması konusunda talimat veren çocuk Başkan Kaymaz, daha sonra okulundaki eksikliklerin giderilmesi konusunda telefonla Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Seyfettin Avşar’a talimat verdi. Kaymaz, okullarında fotokopi makinesi, projeksiyon cihazı ve bilgisayar eksiği bulunduğunu belirterek, bu eksikliklerin belediye imkanları ölçüsünde giderilmesini istedi. Başkan Altepe, öğrencilere çeşitli hediyeler verdi.

Bu arada Başkan Altepe, Bulgaristan’dan gelen çocuk ziyaretçileri de ağırladı. Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında Kırcaali’den gelen öğrenciler, tarihi binada Başkan Altepe’yi ziyaret etti. Başkan Altepe, sohbet ettiği çocuklara da çeşitli hediyeler verdi.

ÇOCUK BAŞKANIN İLK TALİMATI ULAŞIM VE EĞİTİM
ÇOCUK BAŞKANIN İLK TALİMATI ULAŞIM VE EĞİTİM
İHA
Yayın Tarihi : 22 Nisan 2010 Perşembe 12:39:03
Güncelleme :22 Nisan 2010 Perşembe 23:38:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?