3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Çocuk dövme kavgasında 1 tutuklama

Bursa'nın İznik ilçesinde 2 grup arasında çocuk dövme meselesi yüzünden çıkan ve 1 kişinin hayatını kaybettiği 5 kişinin de yaralandığı kavgaya karışan 10 şahıstan 1'i çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.


Yeni Mahalle Atatürk Caddesi Yenişehir Kapı mevkiinde 2 gün önce iki grup arasında çocuk dövme meselesi yüzünden çıkan bıçaklı kavgada Akif Kansız (26) olay yerinde hayatını kaybederken, bıçak darbeleriyle yaralanan Rüstem N. ve Timur N., Volkan Y., Emrah T. ve Andaç S. hastaneye kaldırılarak tedavi altına alınmıştı.

Olayın ardından çevik kuvvet ekibiyle birlikte çalışma başlatan İznik İlçe Emniyet Müdürlüğü, kısa süre içerisinde kavgaya karıştıkları iddia edilen S.T. (16), S.A. (22), S.U. (17), A.D.
(18), F.D. (19), M.U. (19), Ü.B. (14), M.C. (14), S.P. (17) ve F.Y. (18) adlı şahısları yakalamıştı.
İfadeleri alınan zanlılar, ölen genç ve yaralıların yakınları tarafından linç girişimine uğramaları ihtimali göz önünde bulundurularak çevik kuvvet eşliğinde mahkemeye götürüldü. Zanlılardan Serhat P. (17) tutuklanarak cezaevine gönderilirken, diğer 9 kişi ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.


İznik Cumhuriyet Başsavcısı Alper Taşkıran, yaptığı açıklamada, 1 kişinin öldüğü 2'si ağır 5 kişinin yaralandığı olayın arkasında siyasi ve etnik bir yönün bulunmadığını ifade ederek, "Olaydan önce kavga öncesi her iki grubun yapmış olduğu bilinçli bir hazırlık yoktur. Yaşanan üzücü olayın bölgesel ya da etnik kimliklere dayanmamakla birlikte siyasi bir yönü de yoktur" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 28 Eylül 2007 Cuma 00:04:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?