3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Çocuk istismarı davasında tahliye!

Bursa'da yaşı küçük 4 kıza tecavüz edip, erkeklere pazarladıkları iddiasıyla haklarında 633 yıla kadar hapisleri istenen ve aralarında öz kızını fuhşa sürüklemekle suçlanan bir annenin de bulunduğu 31 sanıktan biri tahliye edildi.

1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya "çocuğun nitelikli cinsel istismarı, çocukları fuhşa teşvik etmek, fuhuş yaptırmak ve aracılık etmek" suçlarından toplam 633 yıla kadar hapisleri istenen tutuklu sanıklar R.A., H.H. ve N.G. ile ilk celsede ifade vermeyen 20 tutuksuz sanık katıldı.

Jandarma tarafından yapılan teknik takipte yaşları küçük olan G.K. (16), S.Y. (23), M.S. (16) ve E.Y. (17) ile ilişkiye girip başka erkeklere pazarladıkları iddia edilen sanıklar, haklarındaki suçlamaları yalanladı.

Tutuklu sanıklardan H.H. ile N.G.'nin tahliye talebini reddeden mahkeme R.A.'nın tahliyesine karar verdi. Özgürlük kararı R.A.'nın yakınları tarafından sevinçle karşılandı.

Savcılık tarafından hazırlanan 20 sayfalık iddianamede, sanıklardan E.T.'nin (31) H.H. (29) ile yaptığı telefon konuşmasında, cinsel ilişkiden 'tur atmak' olarak bahsetmesi, G.K.'nin annesi olan şüpheli H.A.'nın kızını fuhuş için N.G. adlı kadının evine bıraktığı iddia edilmişti.
 

İHA
Yayın Tarihi : 30 Haziran 2009 Salı 10:48:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?