4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Çocuk konfeksiyonu can çekişiyor

BEBE VE ÇOCUK KONFEKSİYONU CAN ÇEKİŞİYOR

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Giyim Eşyaları Üretimi Komite Üyesi Mesut Okyay, bebe ve çocuk sektörünün can çekiştiğini belirterek, üretimin Uzak Doğu'ya kaydığını söyledi.

Ekonominin en önemli can damarlarından olan konfeksiyon sektörünün lokomotiflik özelliğini kaybettiğini kaydeden BTSO Meclis Üyesi Mesut Okyay, bebe ve çocuk konfeksiyon sektörünün zor günleri hala atlatamadığını dile getirdi. Bursa'da irili ufaklı 4 bin'e yakın konfeksiyon firmasının bulunduğunu söyleyen Okyay, globalleşen dünyada konfeksiyonun kalbi olan bebe ve çocuk sektörünün Uzakdoğu ülkelerine kaydığına dikkat çekti.

Okyay, "Son zamanlarda istihdamın lokomotifi olan konfeksiyon sektörünün meselelerine dikkat etmek gerek. Bursa'da 4 bini aşkın irili ufaklı firma var. Bunlar 60 bin kişiyi istihdam ediyor. Globalleşen dünya şartları içerisinde büyük ölçekli firmalar el ayaklarını çekmeye başladı. Rekabetimiz az da olsa sürmeye devam ediyor. Özel sektörümüzü ayakta tutabilmek için fuar ve tanıtımlara önem veriyoruz. Hükümetin farklı çalışmalar olmaktadır. Sektörümüz ağır sanayiye yönlendiriliyor. Üzerimizdeki sorumluluklar daha da ağırlaştı" dedi.

BEBE VE ÇOCUK KONFEKSİYONU CAN ÇEKİŞİYOR
İHA
Yayın Tarihi : 29 Ekim 2009 Perşembe 10:53:02
Güncelleme :29 Ekim 2009 Perşembe 12:07:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?