6
Mayıs
2024
Pazertesi
BURSA

Çocuk Meclisi başkanını seçti

ÇOCUK MECLİSİ YENİ BAŞKANINI SEÇTİ

Bursa Kent Konseyi Çocuk Meclisi yeni başkanını seçti.

Katılımcı yönetim anlayışını toplumun tüm kesimlerine yaymayı hedefleyen Bursa Kent Konseyi Çocuk Meclisi’nin genel kurulu Merinos Kongre Merkezinde yapıldı. Kent Konseyi Başkanı Mehmet Semih Pala, genel kurulda yaptığı konuşmada çocuklara nasihatlerde bulundu. Büyükşehir Belediyesi ve Kent Konseyi’nin şehri daha yaşanabilir bir hale getirmek için çalışmalar yaptığını dile getiren Pala, “Bursa’yı sahiplenin. Ulaşımdan altyapıya kadar gördüğünüz eksiklikleri düzetmek için fikirlerinizi ortaya koyun. Tüm bunları yaparken kesinlikle yalan söylemeyin. Dürüst, ahlaklı, temiz insan olmak için uğraşın. Yaşadığınız şehre sahip çıkmak için öncelikle o kentin değerlerini bilmelisiniz. Bursa gerek tarihi gerekse sanayi ve kültür değerleriyle Türkiye’nin en önemli şehirlerinden biri. Bu değerlere sahip çıkın” dedi.

Divan başkanlığını yapan Bursa Kent Konseyi Genel Sekreteri Tahsin Bulut da Çocuk Meclisi’nin çok önemli bir fonksiyonu bulunduğunu hatırlattı. Salonu dolduran çocuklara seslenen Bulut, “Demokratikleşme sürecinde toplumun her kesimi hak arama mücadelesi verirken, bu mücadelede sizler de önemli bir yer tutuyorsunuz. Karşılaştığınız sorunlarla ilgili sizlerde söz söylemelisiniz” diye konuştu.

Genel kurulda Orhanbey İlköğretim Okulu öğrencisi İbrahim Bilik, Kükürtlü Ticaret ve Sanayi Odası İlköğretim Okulu öğrencisi Mustafa Onur Tarlabölen ve Namık Kemal İlköğretim Okulu öğrencisi Muhammet Engin başkanlık için yarışırken, Yürütme Kurulu’na ise 24 kişi adaylık başvurusu yaptı. Toplam 100 üyenin oy kullandığı seçimlerde 48 oy alan Mustafa Onur Tarlabölen, meclisin yeni başkanı oldu. Geçen dönem yürütme kurulunda görev aldığı için yeterli tecrübeye sahip olduğunu belirten Tarlabölen, “Faaliyetlerimizi daha geliştirerek sürdüreceğiz. Özellikle köy okullarımıza yönelik yardım çalışmalarına ağırlık vereceğiz” dedi.

Çocuk Meclisi Yürütme Kurulu’nun asil üyeleri şu isimlerden oluştu: Ceren Bilgin, İrem Köse, Gamze Altın, Canan Aydın, Mert İlgin, Melike Altın, Abidin Durmuş, Melek Şen, Eda Hasar ve Hilal Aksel.

Seçimlerde Yusuf Ekdemir, Halil Şen, Hüseyin Güllü, Berna Nilay Ülker, Sedef Keren, Meryem İnal, Kaan Ali Günaydın, Selinay Yıldızhan, Soner Soybelli ve Zeynep Aslı Büber ise Yürütme Kurulu yedek üyeliğine seçildi.

ÇOCUK MECLİSİ YENİ BAŞKANINI SEÇTİ
İHA
Yayın Tarihi : 16 Ocak 2010 Cumartesi 18:00:01
Güncelleme :16 Ocak 2010 Cumartesi 18:02:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?