3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Çocuklar atık yağ toplama yarışında

Türkiye’nin en çevreci 6 belediyesinden biri olan Nilüfer Belediyesi, çocuklarda çevre bilinci geliştirmek amacıyla okullar arasında düzenlediği atık yağ toplama yarışmasının ödüllerini, 5 Haziran Dünya Çevre Günü’nde verdi. Çocukların yaklaşık 3 ton atık yağ topladıkları yarışmanın birincisi Coşkunöz Anadolu Teknik ve Meslek Lisesi oldu.

Nilüfer ilçesinde yer alan 52 okulun katıldığı yarışmada sonuçların açıklanması için Nilüfer Belediyesi Alaatttinbey Hizmet Binası’nda düzenlenen törende konuşan Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, atık yağ toplayan öğrencilerle gurur duyduğunu belirtti.
Bozbey, “Bu yarışmanın amacı öğrencilerimizin hem çevreyi korumasını sağlamak hem de ekonomiye katkı sağlamalarını amaçlamaktı. Yarışma sırasında 2831 litre atık yağın toplandığını duymak beni çok mutlu etti. Çünkü yaklaşık 3 ton olan bu yağ, denizlerimizi kirletmeyecek. Başta öğrencilerimiz olmak üzere, öğretmen ve ailelerimizi tebrik ediyorum” dedi.

Başkan Bozbey, yarışmanın 1 Haziran’da bitmesine rağmen sonuçları açıklamak için özelikle 5 Haziran’ı beklediklerini belirterek, “Bildiğiniz gibi bugün Dünya Çevre Günü. Nilüfer’e yakışan bir yarışmayı bugün sonuçlandırmak bizler için ayrı bir güzellik. Ayrıca Çevre ve Orman Bakanlığı tarafından Bursa’nın en çevreci belediyesi seçilen Nilüfer Belediyesi Türkiye çapında da ilk altıya girerek ilçe belediyeler arasında önemli bir başarıya imza atmış bulunmakta. Denizli belediyesinin birinci olduğu bu yarışmada hedefimiz üretilen projelerle gelecek yıl birinciliği almak” dedi.

Yarışmada dereceler, katılan okulların topladıkları yağ miktarı öğrenci sayısına bölünerek, kişi başı toplanan yağın hesaplanmasıyla belirlendi. Buna göre Coşkunöz Anadolu Teknik ve Meslek Lisesi öğrenci başına 1,52 litre atık yağ ile birinci olurken, Final Okulları 1,08 litre ile ikinci, Bahçeşehir Koleji 0,73 litre ile üçüncü oldu. Çakır İlköğretim Okulu’nun dördüncü ve Melike Pınar İlköğretim Okulunun beşinci olduğu yarışmada öğrencilere dizüstü bilgisayar, fotoğraf makinesi ve yazıcı gibi armağanlar veren Bozbey, öğrencilerin hepsinin birer çevre müfettişi olması gerektiğini söylemeyi de ihmal etmedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 6 Haziran 2009 Cumartesi 11:06:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?