5
Mayıs
2024
Pazar
BURSA

Çocuklar başkanlık koltuğuna oturdu

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle, Atatürk İlköğretim Okulu 8. sınıf öğrencisi Dilara Süngü, Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili İdris Uysal’ın makamına oturdu.

Koltuğunu bir günlüğüne de olsa çocuklara teslim eden Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili İdris Uysal, “Hayal ettiğimiz aydınlık gelecek, güzel insanların huzurla yaşadığı, çağdaş, kentine, doğal ve tarihi mirasına sahip çıkan, dürüstlükten ve hukuka saygıdan ödün vermeden olumsuzluklara savaş açmaya hazır, siz sevgili çocuklarımızın ülkesine sahip çıkacağına yürekten inanıyorum” diye konuştu.

Başkanlık makamına oturan Atatürk İlköğretim Okulu 8. sınıf öğrencisi Dilara Süngü, ilk olarak Bursa Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanı Fehmi Öktem’i arayarak bazı isteklerde bulundu.

Bursa’nın öncelikli olarak ulaşım sorununun çözülmesini isteyen Dilara Süngü, daha sonra da 1. derece deprem bölgesi olan kentimizde okulların depreme karşı dayanıklı hale getirilmesini ve şehir olarak depreme karşı gerekli önlemlerin şimdiden alınmasını, Bursaray’ın Uludağ Üniversitesi’ne kadar uzatılarak üniversite öğrencisi abla ve ağabeylerinin okullarına daha rahat ulaşmalarını istedi.

Atatürk İlköğretim Okulu 8. sınıf öğrencisi Dilara Süngü’nün isteklerinin Bursalıların istekleriyle aynı olduğunu ve bu istekleri yerine getirmek için gece gündüz çalıştıklarını söyleyen Başkan Vekili İdris Uysal, “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı tüm dünya çocuklarına armağan eden Ulu Önder Atatürk’e borçluyuz. Çocuk Bayramı olarak kutlanan bu anlamlı gün sadece Türkiye’de değil dünyanın dört bir yanında büyük bir coşku içerisinde kutlanıyor” diye konuştu. Uysal, “Daha medeni, daha aydın, daha gelişmiş bir topluma ulaşılması, birbirine saygılı, birbirini seven, mutlu ve kültürlü bireyler ile mümkün. Bu da yarınlarımız olan siz çocuklarımıza sahip çıkmak, onların çok iyi yetişmesini sağlamak ile gerçekleşebilir” dedi.

Ziyaret sırasında Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili İdris Uysal, Atatürk İlköğretim Okulu 8. sınıf öğrencisi Dilara Süngü ve Emirhan Karakurt’a birer hediye verdi.






Kenthaber
Yayın Tarihi : 22 Nisan 2005 Cuma 17:28:34
Güncelleme :30 Nisan 2005 Cumartesi 21:11:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?