4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Çocuklar haklarını öğrenecek

Çocuk Hakları Bursa İl Yetişkin Komitesi, çocuk haklarının kamu oyuna duyurulması için harekete geçti.

Çocuk Hakları İl Yetişkin Komitesi Sevgi Köyü'nde bir araya geldi. Sosyal Hizmetler Müdür Yardımcısı Muzaffer Taşdemir'in başkanlığında ilgili birimlerin yetkilileri bir araya gelerek sunulan teklifleri masaya yatırdı. Komite 2009 yılında yapılacak faaliyetleri de ele aldı. Komite üyeleri çalışmaların ve hedef kitlesinin artması için görüşlerini dile getirdi.

Üyeler, Bursa'daki müzeleri öğrencilerin 23 Nisan ve 19 Mayıs dönemlerinde ücretsiz ziyaret edebilmelerinin sağlanmasını, piknik düzenlenmesini, şiir ve öykü yarışmaları, fotoğraf yarışmaları, bilbordlarda afiş sergilenmesini kararlaştırırken, ilçelerde de alt komitelerin kurulması ve eğitilmesi gerektiği vurguladı.

Çocuk komite çalışmalarının insanların toplu halde bulundukları noktalarda duyurulması gerektiği belirtildi. Çocuk hakları konusunda okul müdürlerinin bilgilendirilmesinin yararlı olacağı açıklandı. Konunun 450 bin öğrenci ve aileleriyle birlikte iki milyona yakın insanı ilgilendirdiği belirtilerek, çalışmaların dikkatli hazırlanması vurgulandı.

Komite önümüzdeki aylarda bir eylem planı yapmayı ve bir panel düzenlemeyi kararlaştırdı. Komite üyeleri ayrıca aile ve velilerin çocuk hakları konusunda bilgilendirilmesi hususunda fikir birliğine vardı.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Şubat 2009 Perşembe 14:21:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?