4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Çocuklar yasak falan dinlemiyor

Bursa'da sıcaktan bunalıp elektrikli süs havuzuna giren çocuklar, polisi karşılarında görünce kıyafetlerini giymeden kaçtı.

Yüzme havuzlarının fiyatının 15 TL olduğu Bursa'da sokaklarda boyacılık yaparak para kazanan çocuklar, şehrin en işlek caddelerinde bulunan havuzlara girerek serinlemeye çalışıyor. Öğrenciler, okul stresini girdikleri süs havuzlarında atıyor.

Havuzların içindeki elektriği de dikkate almayan çocuklar, eğlencenin yanında tehlikeyi de beraberinde yaşıyor. Merinos Kavşağı'nda bulunan havuza giren çocuklar, Bursa Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şubesi ekiplerini karşılarında görünce okul kıyafetlerini giymeden kaçtı.

Fakir oldukları için paralı havuzlara gidemediklerini ifade eden çocuklar, "Büyükşehir Belediye Başkanı'ndan bizim gibi çocukların yüzmesi için havuz istiyoruz. Bizim paralı havuzlara imkanımız yetmiyor" dediler.

Europool markası ile yüzme havuzu üreten Biytaş Şirketler Grubu Başkanı Suat Gülçimen, havaların ısınmasıyla serinlemek isteyenlerin havuzlara akın ettiğini belirterek, yüzme havuzlarında temizliğe dikkat edilmemesi durumunda sağlık açısından çeşitli riskler oluştuğunu söyledi. Havuzların durağan sular olması sebebiyle kolaylıkla kirlenebildiğine dikkat çeken Gülçimen, bu sebeple havuzlarda mutlaka hijyen sağlanması gerektiğini kaydetti.
 

iha
Yayın Tarihi : 25 Haziran 2009 Perşembe 10:29:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?