4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Çocukları için alevlerle boğuştu

Bursa'da annesinin susması için verdiği ışıklı çakmakla evi yakan 8 yaşındaki çocuk, 2 kardeşi ve annesi ölümden döndü. Bebeğinin yattığı beşiğin tutuştuğunu gören anne, 3 yavrusunu da pencereden çıkararak ölümden kurtardı. Çocuklarını kurtarırken vücudunda ağır yanıklar oluşan kadın hastaneye kaldırıldı.

Edinilen bilgiye göre, merkez Nilüfer ilçesi Gümüştepe Mahallesi Burhaniye Sokak'ta oturan Arife Erdoğan (24), ışıklı çakmak için sürekli ağlayan 8 yaşındaki oğluna bir çakmak verdi. Baba Ercan Erdoğan işe giderken uyanan Ahmet Can Erdoğan, ışıklı çakmağıyla oynarken çarşafı tutuşturdu. Birden bire büyüyen alevler, önce 4 yaşındaki Arif'in yatağını, daha sonra da 2 yaşındaki Tunahan'ın beşiğini sardı.

Alevler içinde uykusundan uyanan genç anne, yavrularını kurtarmak için ateşe meydan okudu. Genç kadının imdat sesine koşan yakınları kapının kilitli olması üzerine içeri giremedi. Önce yastıkları pencereden dışarı atan anne, daha sonra da çocuklarını yumuşak olan bu yastıkların üzerine atarak ölümden kurtardı. Alevlerin arasından en son kendisi çıkan genç kadının vücudunda ağır yanıklar oluştu. Yangın ise kapıyı kırarak içeri giren komşuların yardımıyla söndürüldü.
Olay yerine çağrılan ambulanslara bindirilen anne Arife, çocukları Ahmet Can, Arif ve Tunahan Erdoğan hemen Çekirge Devlet Hastanesi'nde sevk edildi. Burada yapılan ilk müdahalenin ardından durumu ağır olan anne, minik bebeği Tunahan ile birlikte Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne, Arif ise Dörtçelik Çocuk Hastanesi'ne sevk edildi. Ailesinin ölümden dönmesine sebep olduğu iddia edilen 8 yaşındaki Ahmet Can'ın durumunun ise iyi olduğu öğrenildi.

Olayın şokunu üzerinden atamayan babaanne Ayten Erdoğan, "En büyük çocuk çakmakla oynarken çarşafı tutuşturmuş. Odanın kapısı içeriden kilitli olduğu için kızım yavrularını pencereden çıkararak ölümden kurtarmış" diye konuştu.
Erdoğan ailesinin komşuları ise, "Ahmet Can'ın sürekli "ışıklı çakmak" diye ağladığını belirterek, "Her gece ağlama seslerini duyuyorduk. Işıklı çakmak isterim diyerek gözyaşı döküyordu. Annesi de yavrusunu susturmak için bir çakmak alarak vermişti" dedi.
Bu arada, yanan odada, bir tahta üzerine 13 Temmuz 2005 tarihinde kızgın çiviyle yazıldıktan sonra çerçevelettirilmiş, "Seni de bir gün böyle yakacağım. Canım Aşkım" yazısı dikkat çekti.

iha
Yayın Tarihi : 1 Ağustos 2009 Cumartesi 15:10:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?