4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Çocukları kaçıran baba aranıyor

Bursa'da velayeti Alman annede olan 5 çocuğunu kaçırdığı iddiasıyla hakkında gıyabi tutuklama kararı çıkarılan Türk babanın cami önüne park ettiği otomobil, polisi alarma geçirdi.

Cuma çıkışında aranan şahıs yerine aracın yanına gelen enişteleri, ifadeleri alınmak üzere karakola götürüldü.
Edinilen bilgiye göre, açtığı hukuk savaşını kazanarak 5 çocuğunun velayetini alan Alman anne, Türk eşinin çocuklarını kaçırması üzerine şoke olmuştu. Olaydan sonra savcılığa müracaat ederek çocuklarının bulunmasını isteyen 36 yaşındaki Heike Wallisch'in Türk kocası MST. (41) hakkında gıyabi tutuklama kararı çıkarılmıştı.

Polis her yerde Türk babayı ararken, bugün öğle saatlerinde 155 Polis İmdat telefonuna yapılan bir ihbar, ekipleri harekete geçirdi. Merkez Nilüfer ilçesi Kültür Mahallesi Akşemsettin Camii önündeki 16 FB 534 plakalı otomobilin Türk baba M.S.T.'ye ait olduğu belirtildi. Pusuya yatan ekipler, hakkında tutuklama kararı bulunan M.S.T.'nin çıkmasını beklemeye koyuldu fakat aracın yanına M.S.T.'nin enişteleri S.B. ve B.Ö. geldi.

Polisin nefes kesen operasyonuyla yakalanan S.B. ve B.Ö., kayınbiraderleri M.S.T.'yi uzun zamandır görmediklerini ifade etti. Polis 2 kişiyi ifadelerini almak üzere karakola götürdü. Eniştelerden S.B., akciğer hastası olduğunu ifade ederek, "Siirt'ten tedavi için Bursa'ya geldim. Bu sırada M.S.T.'nin kardeşi olan M.T.'nin arabasını hastaneye gitmek için kullanıyordum. Araba M.T.'nin şirketi üzerine kayıtlıdır. Araçla başka bir bağlantım yoktur. M.S.T.'yi uzun zamandır görmedim" diye konuştu.

S.B. ve B.Ö., yaşanan olay nedeniyle zor günler geçirdiklerini ve mağdur olduklarını dile getirdi. Polis ise şahıslara M.S.T.'ye ulaştıkları takdirde karakola gelmesi gerektiğini söylemelerini tembihledi. Bu arada polise ihbarı M.S.T.'nin kızı Y.T.'nin yaptığı öne sürüldü.
 

iha
Yayın Tarihi : 15 Mayıs 2009 Cuma 16:42:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?