4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Çocukların önünde kurban kesmeyin

KURBANI ÇOCUKLARIN ÖNÜNDE KESMEYİN

Uzmanlar, Kurban Bayramı'nda psikolojisine olumsuz etki yapmaması için kurbanlık hayvanların çocukların gözünün önünde kesilmemesi gerektiğini söyledi.

Kurban Bayramı'na sayılı günler kala, uzmanlar kurbanlık hayvanların çocukların önünde kesilmemesi konusunda uyarılarda bulunuyor. Kurbanın kesimine tanık olan çocukların psikolojik travma yaşayabileceğini belirten uzmanlar, aileleri bu konuda dikkatli olmaya davet ediyor.

Yapılan bir araştırmaya göre, çocuklar kurban kesilirken üzülüyor ve durum ruh sağlıklarının bozulmasına yol açabiliyor. Çocuk, yetişkinlik dönemlerinde bile bu manzaranın etkisinden kurtulamıyor ve beslenme problemleri yaşıyor.

Psikologlar, kurbanlara ilişkin gözlemlerin çocuklar için zor baş edilen deneyimler olduğunu belirtiyor. Özellikle ölüme ve kana şahit olan 5 yaş öncesi çocukların, bundan daha fazla etkilendiğini belirlendi. Uzmanlar, çocukların Kurban Bayramı öncesi eve getirilen hayvanla duygusal bağ kurduğunu ve kesilmesini kabul edemediklerini belirterek, ailelerin bu konuda dikkatli olmasını istedi. Tüm bu sürecin ardından et yedirilen çocuğun bundan tiksinmeye başladığını ifade eden uzmanlar, çok sayıda çocuğun

yıllarca veya ömür boyu hiç et yemediğini belirlediklerini, bu durumun uzun süreli olumsuz etkilere yol açtığını kaydetti.

KURBANI ÇOCUKLARIN ÖNÜNDE KESMEYİN
KURBANI ÇOCUKLARIN ÖNÜNDE KESMEYİN
İHA
Yayın Tarihi : 23 Kasım 2009 Pazartesi 11:44:04
Güncelleme :23 Kasım 2009 Pazartesi 12:48:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?