3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Çöpleri satıp okul yaptırdılar

ÖĞRENCİLER ÇÖPLERİ SATIP OKUL YAPTIRDI

Bursa Valisi Şahabettin Harput, UNICEF tarafından Kopenhag'da düzenlenen 'Çocuk iklim forumu'na Türkiye'yi temsilen Bursa'dan katılan öğrencileri makamında kabul etti. Harput, topladıkları geri dönüşüm atıklarını satarak okul yaptıran öğrencileri tebrik etti.

Vali Şahabbettin Harput, İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar ile birlikte UNİCEF Bursa Temsilcisi Sabahat Temizarabacı ve Bursa'dan kurayla seçilen Bihter Uzel, Ece Paşalıoğlu, Okan Temizarabacı ve Alpcan Uzel'i kabul etti. Vali Harput, "Öğrencilerimizin göstermiş olduğu başarı Türkiye çapında örnek olması gereken bir başarıdır. Öğrencilerimizin kendi çabalarıyla okul yapmak istemeleri beni çok gururlandırdı. Okulun kaba inşaatı bitmiş durumdadır. Okulun tamamlanmasıyla ilgili kurumlarla görüşüp bu örnek projenin en kısa zamanda tamamlanmasını sağlayacağız" dedi.

Dünya basının büyük ilgi gösterdiği 28 Kasım-5 Aralık tarihleri arasında UNICEF tarafından Kopenhag'da düzenlenen 'Çocuk İklim Forumu'na 43 ülkeyi temsil etmek üzere 15-17 yaş arası 160 çocuk davet edildi. Türkiye temsilcisi olarak Bursa'dan davet edilen 5 öğrenci 'Barış Okulu' projesiyle takdir kazandı. Foruma katılan dünya çocukları, iklim değişikliği meselesini ele almak ve küresel bilinci artırmak maksadıyla forum sonrasında aynı yerde bir araya gelen dünya liderlerine de seslendi. Gelecek nesiller için ciddi bir tehlike olan iklim değişikliğiyle ilgili dünya çocuklarının görüşlerini aktarmak ve harekete geçmek için Kopenag'dan 5 Aralık tarihinde Türkiye'ye dönen öğrenciler, 1 yıl boyunca 'Unicef iklim elçisi' olarak çalışmalarını yürütecek.

Bursa'da 50 okuldan bin 6 öğrenci, iklim değişikliğiyle mücadele etmek için okullarında topladıkları 530 ton ambalaj atığını satarak, Nilüfer Belediyesi'nin bağışladığı arsa üzerinde bir okul yaptırdı. Öğrenciler, geri dönüşümlerin satışlarından elde ettikleri gelirin yanı sıra Unicef ürünlerinin satışı ve ilgi duydukları alanlarda yaptıkları ferdi projelerle okulun kaba inşaatını tamamlamayı başardı. Çocuklara, Çağdaş Gazeteciler Derneği tarafından 'Eğitime Katkı Ödülü' kazandıran ve Unicef tarafından Dünya'ya örnek gösterilen Barış İlköğretim Okulu'nun 2010-2011 yılında eğitim ve öğretime açılması planlanıyor.

İHA
Yayın Tarihi : 30 Aralık 2009 Çarşamba 12:07:05
Güncelleme :30 Aralık 2009 Çarşamba 12:12:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?