6
Mayıs
2024
Pazertesi
BURSA

Çöpten 250 milyon euro çıktı!

ÇÖPTEN 250 MİLYON EURO ÇIKTI

Türkiye Dönüşebilen Ambalaj Malzemeleri Toplayıcıları ve Ayırıcıları Derneği (TÜDAM) Başkanı Ekrem Demircioğlu, Türkiye'de geçen yıl 2.5 milyon tonun üzerinde ambalaj atığı toplandığını ve bunun maddi değerinin 250 milyon euroya tekabül ettiğini söyledi.

TÜDAM'ın 3. kuruluş yıl dönümü, Bursa'da Gönlü Ferah Otel'de düzenlendi. Yürütülen çalışma ve hedeflerin masaya yatırıldığı toplantıda, TÜDAM Başkanı Ekrem Demircioğlu, derneğin 3. yıl dönümü pastasını üyelerin alkışları eşliğinde kesti.

Demircioğlu, Türkiye'deki toplama, ayırma ve geri dönüşüm tesislerinin iştirakiyle kurulan TÜDEM'in 50'ye yakın üyesinin olduğunu ifade ederek, "Bunlar, lisans almış firmaların toplam kapasitesinin yüzde 65'ini gerçekleştiriyor. Türkiye'de 2009 yılında 2.5 milyon tonun üzerinde ambalaj atığı toplanıyor. Ambalaj atığı dediğimiz zaman kağıt, plastik, metal, cam ve şişe bunların içine giriyor. Bunun ekonomik değerinin 250 milyon euro olduğunu düşünürseniz, bu pastanın yaklaşık 150 milyon eurosunu da TÜDAM üyeleri gerçekleştirmektedir" dedi.

Geçen yıl kurulan Ambalaj Komisyonu'nda, Ambalaj Atığı Yönetmeliği'nde yapılması gereken değişikliklerin masaya yatırıldığına dikkat çeken Demircioğlu, "Komisyon her kesimin görüşünü aldıktan sonra tekliflerini Çevre ve Orman Bakanlığı'na iletecek. Bakanlık da yönetmelik üzerinde değişiklik yapıp yapmayacağını kararlaştıracak. Bu sektörle alakalı olan herkes, bu yönetmelikteki değişiklikleri merakla bekliyor. Çünkü her şirket, kendi stratejisi için yönetmeliği bilmek zorunda. Dernek olarak konunun hemen bir netlik kazanmasını istiyorum" diye konuştu.

TÜDEM olarak maksatlarının sektörde bütünlüğü sağlamak olduğunu kaydeden Demircioğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Meselelerimizi ortak bir platformda demokratik olarak çözmek istiyoruz. Yaptığımız çalışmalar sayesinde derneğimize olan ilgi her geçen gün artıyor. TÜDEM, güçlü bir sivil toplum örgütü olarak kendini bu piyasada kabul ettiriyor."

ÇÖPTEN 250 MİLYON EURO ÇIKTI
İHA
Yayın Tarihi : 20 Mart 2010 Cumartesi 12:50:05
Güncelleme :20 Mart 2010 Cumartesi 13:29:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?