4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Çorbacıda ortaya çıkan dram yargıda

Bursa'da, 14 yaşındaki kızı evlenme vaadiyle kandırarak ilişkiye girip 3 yıl boyunca başka erkeklere pazarladıkları iddia edilen 4'ü tutuklu 7 kişinin yargılanmasına başlandı.

2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde, "Evini terk eden çocuğu müştekiye teslim etmeyerek, nitelikli cinsel istismar, çocukları fuhuşa teşvik etmek, yaptırmak ve aracılık etmek" suçlarından 18'er yıla kadar hapisleri talep edilen tutuklu sanıklar İ.Ş. (26), S.Ş. (36), İ.K. (27), M.Ö. (36) ile tutuksuz sanıklar M.E. (38), ve İ. B. (41) ile R.D. (66), ilk kez hakim karşısına çıktı. Evlenme vaadiyle kandırdıkları kız ile 3 yıl boyunca ilişkiye girip başka erkeklere de pazarladıkları iddia edilen sanıklar, "Biz ona yardımcı olduk. Elimizi bile sürmedik" diyerek kendilerini savundu.

Duruşmaya mağdur olarak katılması beklenen H.T.'nin müşteki olan babası ise kızının kayıp olduğunu söyledi. Kızından 1.5 aydır haber alamadığını ifade eden baba M.T., "Kızımı tehdit ediyorlar. O yüzden evden kaçtı. Kızımın bir an önce bulunmasını istiyorum" diyerek sanıkların cezalandırılmasını istedi.

Tutuklu sanıkların tahliye talebini reddeden mahkeme, davayı eksikliklerin tamamlanması için erteledi. Bilindiği gibi, Emek beldesinde oturan 14 yaşındaki H.T., 3 yıl önce aynı mahallede oturan M.Ş. (25) ile tanıştı. Genç kızın evlenme vaadiyle ırzına geçtiği iddia edilen M.Ş.'nin bir süre sonra H.T.'yi başka erkeklerle cinsel ilişkiye zorladığı iddia edildi.

Evlenme hayallerinin suya düştüğünü gören küçük kız, okulu bıraktığı ve sürekli evden kaçtığı için iş aramaya başladı. Bu sırada mağdure 35 yaşındaki minibüs şoförü M.Ö. ile tanıştı. H.T., "Sana iş bulacağım" sözüne inandığı minibüs şoförünün cinsel arzularına boyun eğmek zorunda kaldı. 30-40 YTL'lik harçlıklarla başka erkeklere pazarlandığı iddia edilen H.T.'nin dramı, içinden çıkılmaz bir hal aldı.
3 yıl boyunca yüzü gülmeyen H.T.'yi polis Santral Garaj'daki bir çorbacıda şüphe üzerine durdurdu. Kızı başka erkeklere sattığı iddia edilen M.Ö.'nün çelişkili ifadeleri üzerine, yaşı küçük mağdurenin ifadesi alındı. 11 yaşında evlenme vaadiyle kandırıldığını anlatan H.T.'nin 3 yıl süren içler acısı hali polisi bile duygulandırırken, başlatılan soruşturma kapsamında 7 kişi gözaltına alınmıştı.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Ocak 2009 Çarşamba 13:48:00
Güncelleme :21 Ocak 2009 Çarşamba 13:52:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?