4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Çöyönü göleti hizmete girdi

Bursa'nın Mudanya ilçesinde yapılan Çöyönü göleti hizmete girdi.
Sulama göletinin açılışına AK Parti Bursa Milletvekili Mehmet Emin Tutan, Vali Şahabettin Harput, Mudanya Kaymakam Vekili Halis Arslan, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Kemal Demirel, Mudanya Belediye Başkanı Hasan Aktürk ve Çayönü Köy Muhtarı Zeki Karadeniz ile köy halkı katıldı.

2005 yılında inşaatına başlanan göletin 810 bin metre küp su tutma kapasitesine sahip olduğu, gölet sayesinde bölgede sulu tarıma geçilip, yöre ekonomisinin canlanacağı bildirildi.
Açılış töreninde konuşan Vali Şahabettin Harput, devlet-millet kaynaşmasının en güzel örneklerinden birine şahit olduklarını belirterek, "Bu güzelliğimizi Allah bozmasın. Devlet, millet için vardır anlayışının bir tecellisi olarak, vatandaşımızın yarınlara daha güvenle bakabilmesi, yarınından endişe etmemesi, karnının tok ve sırtının pek olması için, büyük Türkiye'nin güçlü insanlarla oluşacağı gerçeğinden hareketle, insanımızın maddi manevi güçlü olması için bu tür yatırımlara ihtiyaç vardır. Çünkü Bursa'mız cennet misali bir yer. İnsanımızın menfaati için, içme suyu mu, sulama suyu mu, kullanma suyu mu her neye ihtiyacımız varsa, bu suyu insanımıza götürmek devlet olarak bizim görevimiz.

Yaklaşık bir trilyon gibi bir meblağ harcandı. Bölgede bugüne kadar tarlalar sadece yağmurla suva kavuşuyordu. Artık gölet sayesinde sulu tarım yapılacak. Çok daha fazla ürün, çok daha bol olarak yetiştirilecek. İl özel idaresi imkanları ile 18 tane göletimiz, yine DSİ imkanları ile de12 tane göletimiz faaliyette. Vatandaş odaklı hizmet anlayışını gerçekleştirmeliyiz. Burada da onu yapıyoruz. Ayrıca vatandaşlarımızın bir çocuk bahçesi talebi oldu. İnşallah onu da yapacağız. İl genel meclisimizin bu göletin yapımında çok büyük katkıları oldu. Onlara da teşekkürlerimi sunuyorum" dedi.
Konuşmaların ardından gölet hizmete açılarak tarlalara ilk su Vali Harput tarafından verildi.
 

iha
Yayın Tarihi : 1 Temmuz 2009 Çarşamba 16:28:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?