4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Çözüm bekleyen eğitim meseleleri

Kamu-Sen Bursa İl Temsilciliği AK Parti İl Başkanı Nagip Vardar'ı ziyaret ederek, Bursa'da çözüm bekleyen eğitim meselelerini anlattı.

AK Parti İl binasında gerçekleşen ziyarette Kamu-Sen İl Temsilciliği üyeleri ilk olarak Başkan Nagip Vardar'a görevinde başarılar diledi. Doğu Türkistan'da yaşanan katliamı da kınadıklarını ifade eden Kamu-Sen İl Temsilcisi Selçuk Türkoğlu, cuma günü olayların son bulması için tepkilerini dile getireceklerini söyledi. Bursa'da uzun süredir eğitimde sıkıntılar yaşandığını ifade eden Türkoğlu, "Bursa Türkiye'de önemli bir şehir. Ancak sınav sonuçlarında ve eğitimde istenen seviyede değil. Eğitimde başarısızlığın yanında idarecilikte de kaos yaşanıyor. Başarı beklentisi velileri ve öğrencilerin geleceğini olumsuz etkiliyor.

İktidar partisini ve Bursa milletvekillerini konuyla ilgilenmeye davet ediyoruz. En son yapılan 76, madde gayri meşru müdür atamaları ile ilimize atanan müdür ve vekaletene atanan idarecilikler incelendiğinde Bursa Milli Eğitimi'nde kanunların geçerli olmadığını görüyoruz. Geçtiğimiz haftalarda Gazi Anadolu Lisesi Müdürü Cafer Genç soruşturma cezası aldı. Aynı zamanda müdürlükten alınarak Yıldırım Beyazıt Lisesi'ne öğretmen olarak atandı. Bu yıl bakanlık lise son sınıfı öğrencilerine 45 günlük devamsızlık hakkı tanınmadı mı? Sonuç olarak soruşturma ve incelemelerde adalet ve tarafsızlık ortadan kalkmıştır. Eğitimde güven ve ekip anlayışıyla hedefin olduğu yerde başarı gelir" dedi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Nagip Vardar, hükümetin milli eğitimde yaşanan sıkıntıları çözmek için büyük gayret gösterdiğini belirterek, Bursa'nın eğitimdeki başarısı içinde üzerlerine düşeni yapmaya hazır olduklarını ifade etti. Demokrasilerde sendikaların önemli yere sahip olduğunu kaydeden Vardar, "Sendikalarımızdan her türlü faaliyetleri özellikle üyelerinin ve herkesin denetimine açık, gerçek anlamda şeffaflık ilkesinin hakim olduğu bir çalışma anlayışı bekliyoruz. AK Parti olarak, 6.5 yıllık iktidarımız boyunca demokrasinin standartlarını yükselttik. Yıllardır tartışma konusu yapılan meseleleri hal yoluna koyduk, toplumsal uzlaşma ve huzur noktasında önemli yol kat ettik.

Türkiye, özellikle demokrasi noktasında, hukukun ve milli iradenin egemenliği noktasında, geri dönülemez bir yola girmiştir. Türkiye’yi demokrasi ve ilerleme rayından çıkarmak, bu yarıştan koparmak asla mümkün olamaz ve buna da hiç kimsenin gücü yetmez. Gelecek nesillere standardı çok yüksek, Avrupa Birliği standartlarında, gelişmiş bir demokrasi emanet etmek istiyoruz ve bunun için de mücadelemizi sürdürüyoruz. Bu mücadelemizde çeşitli sivil toplum örgütlerinin desteklerini de görüyoruz. Kamuoyu, dolayısıyla Türkiye Kamu-Sen, toplumun sorunlarının çözümünde şüphesiz önemli bir etkiye sahip" diye konuştu.
Konuşmaların sonunda Türkoğlu, Başkan Vardar'a eğitim meselelerinin yer aldığı dosyayı sunarken, bir de tablo hediye etti.
 

iha
Yayın Tarihi : 8 Temmuz 2009 Çarşamba 14:50:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?