3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Cumalıkazık'a turist akacak

Bursa'da Turizm Haftası kutlamalarına 700 yıllık tarihi Cumalıkızık köyünde yapılan törenlerle devam edildi.

Bursa Valisi Şahabettin Harput, 'Kınalı Kar' dizisinin Arap ülkelerinde gösterime girmesinin ardından köye turist akını olacağını söyledi.
Bursa Valiliği, Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü, Yıldırım Belediyesi ve TÜRSAB tarafından Cumalıkızık köyünde düzenlenen törene yüzlerce vatandaş katıldı. Törende konuşan Bursa Valisi Şahabettin Harput, Bursa'nın hanlar bölgesiyle dünya vitrinine çıktığını ifade ederek, "Kraliçenin ziyaretinin ardından, Bursa tarih ve medeniyetler şehri olduğunu bir kez daha ispatladı. İnsanlar 120 katlı binaları görmek için gezmiyorlar. İnsanlar kaplıca için, kültürel ve tarihi mirasları görmek için bir şehri ziyaret
ediyor. Biz tarihi zenginliklerimizi ayağa kaldırmak için çalışıyoruz. Bu sayede ecdada karşı görevimizi yerine getirerek o muhteşem eserleri dünyaya aktarmaya çalışıyoruz" dedi.

Turizm pastasının dünyada 1 trilyon dolar olduğuna dikkat çeken Harput, "Pastadan Türkiye'nin aldığı pay 20 milyon dolar. Ancak bu paradan Bursa'nın aldığı payı sizlere söyleyemiyorum çünkü çok aşağılardayız. Bu rakamın yükseklere çıkarılması için çabalayacağız" diye konuştu.

Tarihi Osmanlı köyü Cumalıkızık'ın turizm açısından önemli olduğunu dile getiren Harput, "Cumalıkızık köyünde çekimleri yapılan 'Kınalı Kar' dizisi 22 Arap ülkesinde gösterilmeye başlandı. El Cezire televizyonu gelerek bizlerle röportaj yaptı. Bu filmi izleyen birçok insanın tabii güzellikleri görmek için yakında buralara geleceği söyleniyor. Cumalıkızık köyü turist akınına uğrarsa şaşırmayın" şeklinde konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 17 Nisan 2009 Cuma 19:03:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?