3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Cumalıkızık Ahududu Festivali

Bursa'daki 700 yıllık Cumalıkızık köyünde düzenlenen Ahududu Festivali büyük coşkuyla yapıldı.
Bu yıl 12.'si düzenlenen Cumalıkızık Ahududu Festivali'nde mehter takımı bir konser verdi. Mehter takımının gösterisini tarihi evlerin pencerelerinden seyreden köy sakinleri renkli görüntüler oluşturdu.

Törende konuşan Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin, Osmanlı köyü olan Cumalıkızık'ı gelecek nesillere taşımak için çalıştıklarını, tarihi yapıları onardıklarını belirterek, köye olan ilginin her geçen gün daha da arttığını söyledi.

Başkan Keskin, Cumalıkızık festivalinin 12.'sini kutlamanın gururunu
yaşadıklarını belirterek, "Cumalıkızık, Bursa'mızın bir girizgahı. Yıldırım, Bursa'nın fetih kapısı, Bursa'mız ise bir Osmanlı başkenti. Bu Osmanlı beldesini yaşatabilmek için, bu güzel köyü bin yıllara aktarmak için hummalı bir çalışma başlattık" dedi.

Köy muhtarı Ahmet Kuş da, 300 hanelik köyün 180 haneye düşmesiyle uykularının kaçtığını belirterek, "Başta Belediye Başkanımız Özgen Keskin olmak üzere herkes emeğini esirgemedi. Tarihi Cumalıkızık köyünün restorasyonu başladı. Şu an bitmek üzere" diye konuştu.

AK Parti Bursa Milletvekilli Mehmet Emin Tutan ve diğer protokol mensuplarından oluşan jüri üyeleri, en güzel ahududu yarışmasında dereceye girenleri tespit etti. Yarışmada Halit Çetin birinci, İsmail Türe ikinci, Mehmet Çimen ise üçüncü oldu. Yıl-Mek gitar kursunda öğrenim gören öğrenciler de festivalde mini bir konser verdi.
 

iha
Yayın Tarihi : 21 Haziran 2009 Pazar 14:18:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Ramazan IP: 83.66.75.xxx Tarih : 22.06.2009 12:54:42

Cumalıkızık'ta yapılan festival çok güzel olur geçen senelerde bir çok kez gitmiştim ancak nedense bu sene hiç bir şekilde tanıtımı yapılmamış.Ben Cumalıkızık'a 2 - 3 Km kadar uzakta oturuyorum fakat festivalden pazar akşamı haberim oldu... İnsan bir afiş falan asardı...