3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

'Cumalıkızık Projesi" takdir topluyor

Yıldırım Belediyesi önderliğinde, Bursa İl Özel İdaresi ve Mimarlar Odası Bursa Şubesi ortaklığı ile başlatılan "3'ncü bin yılda yaşayan Osmanlı Köyü Cumalıkızık Projesi" takdir toplamaya devam ediyor. Projeye Kültür Turizm Bakanlığı Araştırma ve Eğitim Genel Müdürlüğü'nden destek geldi.

Tarihi dokusunu koruyarak Osmanlı sivil mimarisini bozmadan günümüze kadar taşıyan Cumalıkızık'ın yaşatılması ve gelecek nesillere aktarılabilmesi için başlatılan projeye, bir destek de Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan geldi. Kültür ve Turizm Bakanlığı Araştırma ve Eğitim Genel Müdürü Mahmut Evkuran önderliğinde Yıldırım Belediyesi'ne gelen ekip proje ortaklarıyla bir araya gelerek değerlendirmeler de bulundu.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Araştırma ve Eğitim Genel Müdürü Mahmut Evkuran'ın, Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin'i makamında ziyareti sonrasında gerçekleştirilen toplantıda, Cumalıkızık için ortak bir çalışma yapılmasına karar verilirken, bölgedeki eksiklikler ve uygulanması gereken projeler belirlendi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Araştırma ve Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından tam destek sağlanan "3. Bin Yılda Yaşayan Osmanlı Köyü Cumalıkızık Projesi" daha da geliştirilerek, bölgenin eğitimine ve tanıtımına yönelik çeşitli projeler uygulanacak. Bu projelerin başında, Cumalıkızık halkına "ev pansiyonculuğu"na yönelik eğitimler, bölgenin tanıtılmasına yönelik çeşitli faaliyetler ve Yıldırım Belediyesi tarafından geleneksel olarak düzenlenen Ahududu Festivali'nin, uluslararası hale getirilerek "Cumalıkızık Festivali" olarak adının değiştirilmesi, geliyor.

Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin, "Cumalıkızık'ı önemli bir yere taşıdık. Cumalıkızık halkı ile bir araya gelerek ortak noktada buluştuk. Amacımız, Cumalıkızık'ı dünyanın izleyeceği ve takip edeceği bir noktaya getirmek. 7 yüzyıl önceki Osmanlı'yı, o günkü giysileri, pazarları ve kültürü ile yerli yabancı turizme açmak istiyoruz. Bu konuda en büyük desteği de Kültür ve Turizm Bakanlığımızdan alacığımıza inanıyoruz" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Ocak 2009 Cuma 12:22:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?