3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Cumalıkızık yeniden köy oldu

BURSA'DA 700 YILLIK OSMANLI KÖYÜ ÖZÜNE DÖNDÜ

Bursa'da tarihi evleriyle ünlü 700 yıllık Cumalıkızık Mahallesi, halk oylamasının ardından İl Genel Meclisi'nin kararıyla köy statüsüne kavuştu.

İl Genel Meclisi 2. olağan toplantısı, Nedim Akdemir başkanlığında gerçekleştirildi. Özel İdare Komisyonu tarafından Cumalıkızık raporunun okunduğu toplantıda, birçok filme ev sahipliği yapan Cumalıkızık'ın yeniden köy olma talebi oy birliğiyle kabul edildi.

1989 yılından bu yana Yıldırım ilçesinin mahallesi olan Cumalıkızık'ın, 4 ay önce gerçekleştirilen halk oyunda köy statüsüne dönüşmesi istenmişti. İl Genel Meclisi'nin gündemine alınarak Özel İdare Komisyonu tarafından incelenen ve rapor haline getirilen talep, meclis üyelerinin onayına sunuldu.

Raporla ilgili olarak konuşan AK Parti Grup Başkan Vekili Ahmet Er, CHP Grup Başkan Vekili Sabahattin Sesli ve MHP Sözcüsü İhsan Bilgili, Cumalıkızık'ın köy olma talebini desteklediklerini dile getirdi. Toplantı, komisyon raporunun meclis üyelerinin onayından geçmesiyle sona ererken, İl Genel Meclisi Başkanı Nedim Akdemir, mecliste bulunan köy muhtarı Ahmet Kuş'a, "Hayırlı olsun" dileğini iletti. Akdemir, bundan sonraki süreçte konunun önce valiliğin onayından geçeceğini, ardından İçişleri Bakanlığına

sunularak resmi gazetede yayınlanacağını söyledi.

BURSA'DA 700 YILLIK OSMANLI KÖYÜ ÖZÜNE DÖNDÜ
BURSA'DA 700 YILLIK OSMANLI KÖYÜ ÖZÜNE DÖNDÜ
BURSA'DA 700 YILLIK OSMANLI KÖYÜ ÖZÜNE DÖNDÜ
İHA
Yayın Tarihi : 4 Mayıs 2011 Çarşamba 11:11:04
Güncelleme :4 Mayıs 2011 Çarşamba 13:13:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
mehmethayri IP: 85.103.244.xxx Tarih : 4.05.2011 18:53:42

Çok geç kalındı.Köyün kuzey bölgeleri yapılanma ile dolu.Böcek gibi dağa doğru tırmanıyorlar.Cumalıkızık bu istiladan kurtulamaz.Diğer Kızık köyleri gibi.