2
Mayıs
2024
Perşembe
BURSA

Cumalıkızık'ta 'tantana'

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin tiyatroyu geniş kitlelere ulaştırmak amacıyla başlattığı köy köy dolaşan gezici tiyatro, yaz turnesini sürdürüyor. Türk tiyatrosunun geleneksel öğelerinden örneklerin de yer bulduğu oyunun Cumalıkızık’ın otantik atmosferiyle buluşması, izleyenlere keyifli bir nostalji yaşattı.


‘Tantanalı Temaşa’ adlı geleneksel seyirlik oyununu Bursa’da 9 ilçe ve beldede sahnelemek hedefiyle yola çıkan Bursa Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu oyuncuları, Cumalıkızık’ta beğeniyle izlendi. Büyük küçük çok sayıda vatandaşı okul bahçesinde bir araya getiren oyunun yönetmeni Ertan Akman, “Tantanalı Temaşa, bizim keyifle sahnelediğimiz bir oyun. Tiyatro sanatının temel özellikleri ön planda tutularak derlenen Tantanalı Temaşa’nın yalnızca Ramazan ayında değil, her zaman izlenebilir olduğunu göstermek istedik.” diye konuştu.


Yeni sezonda ‘Çocuğum’ ve ‘Rumuz Goncagül’ gibi eski oyunlarının yanı sıra isimlerini sır gibi sakladığı yeni oyunlarını da Bursalıların beğenisine sunacaklarını ifade eden Akman, yaz turnesinin büyük ilgi gördüğünün altını çizdi. Ramazan ayında ‘Tantanalı Temaşa’yı Bursa’nın merkezi yerlerinde sergileyeceklerini açıklayan Ertan Akman, yaşama geçirilen gezici tiyatro projesiyle tiyatroya gösterilen ilginin her geçen gün arttığına dikkat çekti. Akman, kendilerine gönülden destek veren ve her türlü sıkıntılarını çözümleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin’e de teşekkür etti.


‘Tantanalı Temaşa’da kanto, gölge oyunu, ortaoyunu ile W. Shakespeare’in ünlü eseri Othello’nun Direklerarası’nda “Arap’ın İntikamı” adıyla sahnelenişini hicveden bir bölümün yanı sıra ‘İbiş’ ve ‘Hokkabaz’ gibi sevilen karakterler de seyircilere keyifli anlar yaşattı.

İzleyenleri tiyatro sanatının farklı kulvarlarında neşeli bir yolculuğa çıkaran oyunda, Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu oyuncuları Ertan Akman, Sabahattin Yakut, Nilgün Türksever Görgü, Bülent Uçar, Müge Açıkdüşünenler, Nihal Türksever, Ebru Ergüç, Murat Liman, M. Eren Topçak ve Altuğ Görgü rol aldı. Zaman zaman izleyicilerin de oyuna dahil edildiği “Tantanalı Temaşa”nın yetenekleriyle göz dolduran sanatçıları, Cumalıkızıklılar tarafından alkış yağmuruna tutuldu.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Ağustos 2007 Cumartesi 16:34:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?