3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Cumhuriyet Caddesi kapanmıyor

CUMHURİYET CADDESİ KAPANMIYOR

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Cumhuriyet Caddesi'nin trafiğe kapatılması ile ilgili tartışmalara son noktayı koyarak, "Biz üzerine bina yapıp caddeyi kapatmıyoruz. Bu cadde bizim. Araç giriş saatlerini bölge esnafıyla birlikte ayarlarız. Geri dönüşü olmayan bir şey yapmıyoruz" dedi.

Bursa Tarihi Çarşı ve Hanlar Birliği'nin her ay rutin olarak düzenlendiği toplantıların bu ayki konuğu Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe oldu. Bursa Kent Konseyi Başkanı Mehmet Semih Pala'nın da katıldığı toplantının açılışında konuşan Birlik Başkanı Şeref Akgün, çarşı esnafı arasındaki ilişkileri güçlendirmek, önündeki engelleri kaldırmak hedefiyle yola çıktıklarını ve bugüne kadar Büyükşehir Belediyesi'nin de destekleriyle önemli mesafe kat ettiklerini söyledi. Daha sonra tek tek söz alan çarşı esnafı, yaşadıkları sıkıntıları anlattı.

Altepe, Cumhuriyet Caddesi ile ilgili tartışmalara açıklık getirdi. Hedeflerinin bölge ekonomisine daha fazla katkı sağlamak olduğunu dile getiren Başkan Altepe, çarşıya bir kent aksesuarı kazandırmak adına bu çalışmayı başlattıklarını vurguladı. Bu proje ile çarşının daha da değerleneceğine dikkati çeken Başkan Altepe, "Biz caddenin girişlerine bina dikip komple kapatmıyoruz. Cadde bizim, istediğimiz zaman açar, istediğimiz zaman kapatırız. Araç giriş saatlerini esnafla birlikte belirleriz. Siz 11'e kadar açık kalsın deyin, o saate kadar açalım. Bakalım hangi saatlerde esnaf daha çok iş yapıyor? Sonuçta biz geri dönüşü mümkün olmayan bir şey yapmıyoruz. Ancak şunu unutmayın, İstiklal Caddesi trafiğe kapatılacağı zaman da aynı tepkiler oldu. Ancak kapatıldıktan kısa bir süre sonra bile bölge esnafı dahil kimse tekrar açılmasını istemedi. Şimdi oraya oluk oluk insan akıyor. Bizim derdimiz Bursa. Bursa daha çok kazansın, Bursa'nın esnafı daha çok kazansın. Belediyenin o caddede bir işletmesi yok. Biz bölgenin daha fazla değer kazanmasını istiyoruz" diye konuştu.

Tarihi çarşıların tam Bursa'nın merkezinde olduğunu ve büyük alışveriş merkezine göre daha avantajlı bir konumda olduğunu ifade eden Başkan Altepe, "Bursa'ya gelen turistler önce Ulucami'de inip çarşıya giriyor. Bu bölgenin daha canlı olması hem esnafa hem Bursa'ya kazandıracak. Bölgediki bütün hanları, hamamları restore ediyoruz. Bu bölge insanların gezerken keyif alacakları bir yer olacak" dedi.

Toplantıda söz alan Bursa Kent Konseyi Başkanı Mehmet Semih Pala ise, Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan çalışmalarla Bursa çarşılarının gündüzleri cıvıl cıvıl olduğunu, ancak aynı hareketliliğin hava karardıktan sonra ortadan kalktığını söyledi. Şehir merkezinin hava karardıktan sonra karanlığa büründüğünü dile getiren Pala, "Bu bölge geceleri de ışıl ışıl olmalı. Ben geceleri de Bakırcılar Çarşısı'ndan girip Gökdere Çarşısı'ndan çıkmak istiyorum. Biz çarşı içinde yetişen insanlarız. Bu hem Bursa, hem de çarşı esnafı için büyük şans" diye konuştu.

CUMHURİYET CADDESİ KAPANMIYOR
İHA
Yayın Tarihi : 12 Şubat 2011 Cumartesi 17:11:00
Güncelleme :12 Şubat 2011 Cumartesi 18:51:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?