4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Cumhuriyet Mitingi'ne 30 otobüs

Atatürkçü Düşünce Derneği Bursa Şubesi, pazar günü Ankara'nın Tandoğan semtinde düzenlenecek "Cumhuriyet Mitingi" için 30 otobüs kaldıracak.

ADD Bursa Şubesi Başkanı Prof. Dr. Tahir Baştaymaz ile birlikte dernek binasında basın toplantısı düzenleyen Genel Merkez Yüksek Disiplin Kurulu Başkan Yardımcısı Lütfü Kırayoğlu, hukukun üstünlüğünü yeniden tesis etmek için pazar günü Ankara'da olacaklarını söyledi. Kırayoğlu, "Güneş 90 yıl sonra bu kez Tandoğan'da doğacak. Cumhuriyetimizin simbesi başkentimiz Ankara, bu kez bizleri bağrına basmaya hazırlanıyor" dedi.

Kırayoğlu, Ergenokon soruşturmasına atıfta bulunarak, "Yurtseverler, aydınlar, emekli-muazzaf askerler yine tutuklanıyor. Dış destekli güçler yine toprak taleplerinde bulunuyor. Bütün bunları perdeleyen mütareke basını yine mevcut" diye konuştu. Kırayoğlu, "Cumhuriyet Mitingi" için 68'liler Vakfı ve CHP il örgütünün de aralarında bulunduğu 13 sivil toplum kuruluşunun desteğiyle Bursa'dan cumartesi günü 30 otobüs kaldıracaklarını açıkladı.
 

iha
Yayın Tarihi : 13 Mayıs 2009 Çarşamba 12:01:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?