4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Çürümeye terk edilen minibüsler

Bursa'nın Mustafakemalpaşa ilçesinde, şehir içi taşımacılıkta kullanılmalarına izin verilmeyen minibüsler adeta çürümüye terk edildi.

Yıllardır bürokrasiyi aşarak trafiğe çıkmayı bekleyen minibüslerin şehir içi taşımacılığında kullanılması gereken halk otobüsleri olduğu bildirildi. Araç sahipleri, "Minibüslerimiz atıl dura dura çürümeye başladı. Belediyenin artık bu meseleye bir çare bulması lazım. Malımız gözümüzün önünde çürüyor" diye dert yandı.

Köprü altına bıraktıkları minibüslerin, Bakanlar Kurulu tarafından 2918 sayılı Kara Yolları Kanunu yönetmeliği kapsamında, 1986 senesi itibarı ve 86/10553 sayılı karar ile tahdit altına alınmış araçlar olduğunu anlatan taşıt sahipleri, "Bursa İl Trafik Komisyonu, 20.12.1990 yılında il ve ilçe güzergahlarında çalışmakta olan ticari minibüslere (M) plaka takılmasına karar aldı. Fakat Ulaştırma Bakanlığı 2007 senesinde (Y) türü yetki belge alma mecburiyeti getirerek, 31.12.2007 tarihine kadar mühlet tanıdı. Bakanlığın istediği evrakı hazırlayıp yetki belgesi almak için müracaatımızı yapıp beklemeye başladık.

Gelen yazıda, İl Trafik Komisyonu, (M) plakaların (Y) yetki belgesine kaydedilmemesine oy birliği ile karar vererek, genelgeyi ibraz etti. Tahdit altına alınmış araçların bulundukları il ve ilçe belediye sınırları içinde çalışabileceklerini söylediler. Bizler de bu karar üzerine Mustafakemalpaşa Belediyesi’ne dilekçe vererek müracaatımızı yaptık. Ama o günden itibaren araçlarımız hiçbir şekilde ticaret yapamamakta. Mağduriyetimizin giderilmesi için belediyenin sesimize kulak vermesini bekliyoruz" diye konuştu.
 

iha
Yayın Tarihi : 13 Mayıs 2009 Çarşamba 18:26:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?