3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Çürüyen dişler evliliği bitirdi

Bursa'da dişlerinin çürüdüğü gerekçesiyle 17 yıllık karısının boşanma davası açtığı adam, nafakasını ödemediği için 3 ay hapis cezasına çarptırıldı.

17 yıllık karısının dişleri çürüdüğü gerekçesiyle boşanma davası açtığı 45 yaşındaki Tanju T., 2 çocuğunun nafakasını ödemediği için 3 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Karısı Ş.T.'nin (43) kendisini dişleri çürüdüğü için beğenmeyerek boşanma davası açtığını ifade eden Tanju T., "Biz onunla evlendiğimizde lise mezunuydu. Okuması için destek oldum. Açık öğretim fakültesinden üniversiteyi bitirdi. Ardından Milli Eğitim Müdürlüğü'ne başvurarak devlet memuru oldu. Ben o zamanlar özel bir fabrikada planlama şefi olarak görev yapıyordum. Maaşım iyiydi. Fakat bu işi bıraktıktan sonra, eşim beni beğenmemeye başladı. Daha sert krom kaplama , fosfatlama işinde görev yaptığım için dişlerim erken yaşta çürümüştü. Ailemin geçimini sağlamak için bir kahvede gündelik olarak çalışmaya devam ettim. Fakat eşim, 'Kahvecilik yapıyorsun, kokuyorsun. At yarışı oynuyorsun. Dişlerin çürük' diyerek beni beğenmemeye başladı. Halbuki şef olarak çalıştığım zamanlarda, atların isimlerini o söyler ben de yazardım" dedi.

Çocuklarının geleceği için eşinden boşanmak istemediğini ifade eden Tanju T., "Mahkeme, çekişmeli süren dava sonunda bizi boşadı. Ben de Yargıtay'a itirazda bulundum. Bu arada mahkeme biri 16, diğeri 6 yaşında 2 çocuğum için aylık 200 TL ödememe karar verdi. Kahvecilik yaparak kazandığım parayı, her hafta sonu buluştuğum büyük oğluma veriyordum. Fakat eşim, icra müdürlüğüne ödemem gereken parayı yatırmadığım için benden şikayetçi oldu. İcradan 3 aylık nafaka ücretinin karşılığı olan 600 TL'lik borcu ödemem için yazı geldi. Ben bu paranın çok daha fazlasını oğluma verdim. Oğlum davada şahit olarak ifade verecekti fakat eşim buna karşı çıktı" diye konuştu.

Dava süreci ile ilgili konuşan bayan Ş.T. ise, "O, çocuğu ile buluştuğu zamanlarda oğluna verdiği harçlıkları nafakadan sayıyorsa hiçbir şey söylemiyorum. Eski eşimi çocuklarının nafakasını ödemediği için icraya verdim. Üstelik onun iddia ettiği gibi davamız sürmüyor. Biz mahkeme kararıyla boşandık" dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 11 Kasım 2009 Çarşamba 11:04:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?