6
Mayıs
2024
Pazertesi
BURSA

Dağ-Der binası gün sayıyor

DAĞ-DER BİNASI GÜN SAYIYOR

Bursa Valisi Şahabettin Harput, Orhaneli, Keles, Büyükorhan, Harmancık Yardımlaşma ve Kültür Derneği (DAĞ-DER) tarafından restore edilerek kültür merkezine dönüştürülecek binada incelemelerde bulundu.

Harput, Dağ-Der tarafından restorasyonunu geçen yıl başlanan 150 yıllık binadaki çalışmaları inceledi. Vali Harput'a eski Bursa Milletvekili Faruk Ambarcıoğlu, İl Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Gedik, Dağ-Der Genel Başkanı Erkan Aydın ve dernek yöneticileri eşlik etti. Vali Harput'a çalışmalar hakkında bilgi veren Dağ-Der Genel Başkanı Aydın, kültür merkezi inşaatını bu yıl sonunda bitirmeyi hedefledikleri söyledi. Aydın, bina bittiğinde Tahtakale'nin eski canlılığına kavuşacağını kaydetti.

Aydın, ''Tahtakale eskiden olduğu gibi bir çok kültürel faaliyetin yapıldığı bir bölge olacak. Kültürün yaşatıldığı yöresel tadların olacağı binamız 7/24 halkımıza hizmet verecek. Büyükşehir Belediyesinin destekleriyle 500 bin tl'e bütçeyle yapılan binayı derneğimizin kuruluşunun 25. yılına yetiştirip, yıl sonunda çalışmaları sonlandıracağız'' dedi.

Vali Harput, eski eserlerin yaşatılması için yapılan bu çalışmaların kendileri için çok değerli olduğuna işaret etti. İnsanların kültürleriyle var olduğuna dikkat çeken Harput, kültürlerin yaşatılmasının toplumlar için büyük önem taşıdığını belirterek, ''Dağ-Der yaptığı bu restorasyonla hem tarihi eselerimizden birini ayağa kaldırıyor, hem de kendi faaliyetleri ve hizmetleri için bir mekana kavuşuyor. Valilik olarak bu binanın bitmesine destek olacağız'' dedi.

DKM binasının incelenmesinden sonra Vali Harput ve beraberindekiler Yarenler Halk Müziği Folklor Eğitim ve Araştırma Kültür Derneğini ziyaret etti. Harput, Ömer Aniş'in söylediği türküleri dinledi. Ambarcıoğlu da türkü söylerek Aniş'e eşlik etti.

DAĞ-DER BİNASI GÜN SAYIYOR
DAĞ-DER BİNASI GÜN SAYIYOR
İHA
Yayın Tarihi : 10 Temmuz 2010 Cumartesi 17:05:04
Güncelleme :10 Temmuz 2010 Cumartesi 17:48:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?