5
Mayıs
2024
Pazar
BURSA

Dağ koşucuları Bursa'da yarışacak

"Dünya Dağ Koşucuları Şampiyonası", 7-11 Eylül 2006 tarihlerinde Bursa'da düzenlenecek.

Organizasyon nedeniyle Dünya Dağ Koşucuları Başkanı Danny Hughes ve Dünya Dağ Koşucuları Gelişim Direktörü Tomo Sarf ile Türkiye Atletizm Federasyonu yetkilileri, Bursa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı ve aynı zamanda Büyükşehir BUSKİ-Belediyespor Kulüp Başkanı Muammer Subaşı’yı ziyaret etti.

Hughes, Dünya Dağ Koşucuları Gelişim Direktörü Tomo Sarf ve Türkiye Atletizm Federasyonu yetkilileri, Uludağ’da gerçekleşecek şampiyona için organizasyon ve parkur seçimleri hakkında  Subaşı’na bilgi verdiler.

Bursa’nın tanıtımı için bu şampiyonanın büyük bir fırsat olduğunu söyleyen Subaşı, "Bu yıl Dünya Sağlıklı Kentler Birliği'ne ev sahipliği yapacak olan Bursa’nın hemen arkasında ikinci bir organizasyona da ev sahipliği yapması şehrimizin tanıtımı için büyük bir fırsat" diye konuştu. Bursa olarak bu tür organizasyonlara hazır olduklarını söyleyen Başkan Subaşı, "Yirmi ikincisi gerçekleşecek ‘Dünya Dağ Koşucuları Şampiyonası için 40 ülkeden yaklaşık bin sporcu ve bir o kadar da turist Bursa’ya gelecek" dedi.

Şampiyonanın Avrupa ülkeleri dışında ilk defa başka bir ülkeye verildiğini söyleyen Hughes, "İki gündür Bursa’da ve Uludağ’da incelemeler yaptık. Tarihi ve doğal güzelliğiyle Bursa'nın beni olduğu kadar şampiyonaya katılacak sporcu ve turistleri de çok etkileyeceğine inanıyorum" dedi.

Uludağ’ın koşu sporunun yanı sıra her türlü dağ sporunun yapılacağı dünyadaki ender bölgelerden biri olduğunu söyleyen Dünya Dağ Koşucuları Gelişim Direktörü Tomo Sarf da ayrıca Türkiye Atletizm Federasyonuna ve Bursa Büyükşehir Belediyesi’ne organizasyona gösterdikleri ilgi ve destek için teşekkür etti.

Kenthaber
Yayın Tarihi : 20 Mayıs 2005 Cuma 15:34:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?