4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Dağ köyleri hamlesi

Bursa Valiliği tarafından hazırlanan 'dağ köyleri kırsal kalkınma' projeleri ile 4 ilçede çiftçiler desteklenecek. 6,5 milyon TL'ye mal olacak projenin 4'te 3'ü özel idare tarafından karşılanacak.

Vali Şahabettin Harput, Orhaneli, Keles, Büyükorhan, Harmancık kaymakamları, ilçe ve il tarım müdürlüğü yetkilileri ve ziraat odaları başkanlarıyla yapılan toplantıda bir araya geldi. Bitki ve hayvancılık olmak üzere toplam 11 dalda hazırlanan kalkındırma projelerinin maliyetinin 6,5 milyon TL olduğunu açıklayan Vali Harput, "Dağ yöresini kalkındırmak ve bölge halkının hayat standartlarını arttırmak için ilgili kurum ve yetkililerin görüşüyle kalkındırma projeleri hazırlandı.

Bursa Türkiye'de 2008 yılında en hızlı gelişen şehir olarak tespit edildi. Bursa sanayisi, turizmi, termali ve diğer özellikleriyle ülkemizin lokomotif kentlerinden birisidir. Bursa'nın genel yapısının yanında dağ ilçelerinin istenen noktada olmadığını biliyoruz. Gelişen Bursa'dan dağ yöresi nasibini alamamış. Bölgeyi kalkındırmak için hayvancılık ve bitkisel olmak üzere çeşitli projeler hazırlandı. 6,5 milyon TL'ye yakın bir bütçe ile besi danası, arıcılık, seanen keçisi, koyunculuk, badem, bağ tesisi, ceviz üretimi, çilek, kekik, kiraz ve organik çilek üretimi projeleriyle bölgeyi kalkındırmak istiyoruz.

Bölge ayrıca turizm açısından da oldukça zengin durumda. Bu zenginliği de değerlendirmek için harekete geçiyoruz. Orhaneli ilçesindeki Sadağ Kanyonu bölgesine milli park yaparak hareketlendirmek istiyoruz. 6,5 milyon TL'lik projenin bütçesinin 4'te 3'ünü özel idare tarafından karşılayacağız" dedi. Toplantıda Tarım İl Müdür Yardımcısı Mehmet Ali Koçkaya da projeler hakkında detaylı bilgi verdi.
 

iha
Yayın Tarihi : 6 Haziran 2009 Cumartesi 11:09:45
Güncelleme :6 Haziran 2009 Cumartesi 11:22:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?