3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Dağ köylerinden turizme katkı

DAĞ KÖYLERİ GEÇMİŞİN MOTİFLERİYLE BULUŞUYOR

Bursa'nın Dağyenice, Atlas ve Doğancı köylerinde kadınlar geleneksel el sanatlarını öğrenip hem gelir elde edecek, hem turizme katkı sağlayacak.

BEBKA ve İl Özel İdaresi'nin ortaklığıyla gerçekleştirdiği "Geçmişin Motifleri Gelecekle Buluşuyor" projesinin açılış töreni Doğancı köyünde yapıldı. Törene Vali Yardımcısı Ahmet Hamdi Usta, İl Genel Meclisi Başkanı Nedim Akdemir, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Kemal Demirel, Osmangazi Kaymakamı Osman Taştan ve İl Genel Meclis üyeleri katıldı.

Kemal Demirel, projenin gayesinin, Bursa bölgesinin turizmde rekabet gücünün artırılmasına katkıda bulunmak ve Doğancı, Atlas ve Dağyenice yöresine ait el sanatlarının turistik hediyelik eşya olarak satılmasını sağlamak olduğunu söyledi. Üç köyden seçilecek kadınlara el sanatları öğretilerek girişimciliğin teşvik edileceğine dikkat çeken Demirel, ürünlerin sergilenerek pazarlamasının da projenin hedeflerinden olduğunu dile getirdi.

Projenin maliyetinin 122 bin TL olduğunu belirten Demirel, proje kapsamında 3 köyden toplam 65 kadının eğitim alacağını bildirdi.

Kendilerine hedef bir koyduklarını kaydeden Ahmet Hamdi Usta ise, 100 projede kullanacakları hibenin 10 milyon euro olacağını belirtti. "Geçmişin Motifleri Gelecekle Buluşuyor" projesinin çok önemli bir proje olduğunu vurgulayan Usta, "Bu projeyle köylerdeki kadınlar üretmenin zevkini yaşayacaklar. Diğer köylere ve ilçelere de örnek olacaklar" diye konuştu.

DAĞ KÖYLERİ GEÇMİŞİN MOTİFLERİYLE BULUŞUYOR
İHA
Yayın Tarihi : 30 Temmuz 2011 Cumartesi 13:49:04
Güncelleme :30 Temmuz 2011 Cumartesi 14:13:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?