2
Mayıs
2024
Perşembe
BURSA

Dağ yolunda kaçak taşımacılık avı

DAĞ YOLUNDA KAÇAK TAŞIMACILIK AVI

Kış sezonunun başlamasıyla birlikte tatilcilerin akınına uğrayan Uludağ'da korsan servis avı başladı.

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Güney Marmara Yürütme Kurulu, kaçak tur düzenleyenlere yönelik denetimleri sıklaştırdı. TÜRSAB, jandarma ve maliye tarafından 1618 sayılı kanun çerçevesinde yapılan denetimlerde, gerekli belgeleri bulundurmayan sürücüler hakkında zabıt tutuluyor.

Sabah saatlerinde Uludağ yolu üzerinde bulunan jandarma kontrol noktasında denetimlere başlayan ekipler, araçlarda TÜRSAB yetki belgesinin yanı sıra, yolcu isim listesi, seyahat acentesi işletme belgesi, tur sözleşmesi, vergi levhası, ticari ruhsat ve Ulaştırma Bakanlığı'ndan alınan D2 yetki belgesi olup olmadığını kontrol etti. Denetimler esnasında özellikle S ve özel plakalı araçlar hakkında eksik evrakları sebebiyle zabıt tutulurken, servis sürücüleri yapılan denetimlerin rant kaygısıyla olduğunu iddia etti.

Servis sürücüsü Sedat Gökçe, servis plakalı araca sahip olduklarını, Uludağ'ın mücavir alan içinde olduğunu belirterek, "Biz Milli Eğitim'den zaten izin aldık, ancak bir de TÜRSAB belgesi talep edilerek rant elde edilmek isteniyor" şeklinde konuştu.

TÜRSAB Güney Marmara Yürütme Kurulu Başkanı Mehmet Akkuş, kış turizminin başlamasıyla birlikte yolcuların ve sektörün zarar görmemesi için böyle bir denetim başlattıklarını ifade ederek, "Araçların yetki belgelerine bakarak kontrollerimizi sürdürüyoruz. Maksadımız misafirlerin Uludağ'a güvenli bir şekilde ulaşmalarını sağlamak. Turizm bizim için çok önemli. Tutanak tutulan araçları mağdur etmiyoruz kendileri yollarına devam edecekler, ancak eksik belgeleri en kısa zamanda tamamlamaları gerekiyor" dedi.

DAĞ YOLUNDA KAÇAK TAŞIMACILIK AVI
DAĞ YOLUNDA KAÇAK TAŞIMACILIK AVI
İHA
Yayın Tarihi : 22 Ocak 2011 Cumartesi 11:48:05
Güncelleme :22 Ocak 2011 Cumartesi 16:54:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?