6
Mayıs
2024
Pazertesi
BURSA

Dağ yöresi teşvik istiyor

DAĞ YÖRESİ TEŞVİK İSTİYOR

Bursa'nın Güneydoğusu olarak bilinen Orhaneli, Keles, Büyükorhan ve Harmancık ilçelerinin kalkınması için son zamanların en popüler sosyal paylaşım sitesi olan Facebook'ta grup kuruldu.

Bursa'nın yerlileri olarak bilinen dağ bölgesinde yörük Türkmenler yaşıyor.

"Dağ yöresinin Teşvik Yasası kapsamına alınmasını istiyoruz" sloganıyla kurulan grubun başta Bursa olmak üzere yurdun dört bir yanından 3270 üyesi var. Grup üyeleri hızla artıyor. Hükümetin açılım yaparken sadece doğu bölgesini dikkate aldığını düşünen üyeler, grubun duvarına yazdıkları mesajlarla bu duruma tepki gösteriyor. Özellikle boşalan Büyükorhan Çökene köyünü daha önce satın almak isteyen Muş'un Zoraba köyünden gelen Saadettin Sarsıcı ve Abdülrahim Şahin'e tepki gösteriliyor.

Grubun üyeleri arasında MHP Bursa Milletvekili Necati Özensoy, AK Partili Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin, AK Parti Büyükorhan Belediye Başkanı Selami Selçuk Türkmen de bulunuyor.

Grubun kurucusu olan Dağ-Der Yönetim Kurulu Üyesi Reşat Karış, "Yakında Bursa'da çok büyük imza kampanyası başlatacağız. En az 100 bin imza toplayacağımızı düşünüyorum. Bursa'nın yıllarca siyasetçilerce ve bürokratlarca unutulmuş ve unutturulmuş Orhaneli, Keles, Büyükorhan ve Harmancık ilçelerinin kalkınması için teşvik yasası kapsamına alınmasını tüm varlığımızla istiyoruz. Dağ yöresinin kalkınması demek, Bursa'nın kalkınması, Bursa'nın kalkınması ise Türkiye'nin kalkınması demektir. Devletinin ve milletinin zor zamanlarında cansiperane yardımına koşmuş dağlıların elinden tutmak her vatan evladının vazifesidir. Göğüslerinden bir imparatorluk çıkarıp kendilerine hiçbir şey almayan ve Çanakkale'de en fazla şehit veren bölge olan dağ yöresine ne siyasetçiler vefa borcunu ne zaman ödeyecek ? Biz üniversiteli dağlılar olarak geçen yıl Orhaneli Karagöz Şenliği'nde, dağ yöresinin Teşvik Kanunu kapsamına alınması için pankart açmıştık. Orada AK Parti Bursa milletvekilleri Mehmet Ocaktan ve Sedat Kızılcıklı da vardı. Sayın Ocaktan orada bize dağ yöresinin teşvik kapsamına alınacağına dair söz verdi. Yine Meclis'te ziyaret ettiğimiz Bursa milletvekilleri de yardımcı olacakları sözünü verdiler, fakat hala bir arpa boyu yol alınmış değil. Biz verilen vaatlerin tutulmasını istiyoruz. Seçimler yaklaşıyor. Onlar gerekeni yapmazsa, biz sandıkta gerekeni yapacağız. Bu memlekette yoksulluk içinde olan sadece doğulu vatandaşlarımız değil" diye konuştu.

Çalışmaya destek veren 22. dönem AK Parti Milletvekili Faruk Anbarcıoğlu ise şunları dile getirdi:

"2003 yılında bu konu ile alakalı sayın Başbakanımızla görüştüm. Bu görüşmemizden kırsal kalkınma projesi çıkmıştı. Birçok vatandaşımız bu projeden yararlanmıştı. Fakat bugün itibariyle kırsal kalkınma projesinin yetersiz olduğunu görüyoruz. Bu yüzden dağ yöresinin Teşvik Kanunu kapsamına alınmasını önemsiyor ve destekliyorum" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Mayıs 2010 Cuma 11:47:02
Güncelleme :21 Mayıs 2010 Cuma 21:10:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?