3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Dağda zor saatler

Uludağ'da dün sis sebebiyle kaybolan ve 1.5 saat sonra bulunan bilgisayar mühendisi Ufuk Özdemir, jandarmanın hayatını kurtardığını belirterek yetkililere teşekkür etti.

Dün 15.00 sıralarında Fahri Otel pistinde kayak yapan 1 çocuk babası mühendis Mehmet Ufuk Özdemir (42), aşırı sis nedeniyle Cennetkaya batı yamacında kaybolmuştu. Kovanlı Pınar Deresi'ne doğru ilerleyen ve kaybolduğunu anlayan Özdemir, cep telefonu ile 112 Acil Servis'i arayıp yardım istemişti.

İhbarın ardından harekete geçen Jandarma Dağ Arama ve Kurtarma Tim Komutanlığı ekipleri, 16.30 sıralarında Özdemir'i buldu. Yolun bir kısmını yürüyerek, bir kısmını da kar motorunda geçiren Özdemir, karakola
getirildi. Havanın akşama doğru soğuduğunu ve gücünün kalmadığını söyleyen Mehmet Ufuk Özdemir, "Ümidimi kaybetmemeye çalıştım, sürekli telefonda irtibattaydım. Havanın kararmasıyla korkmaya başladığım anda Mehmetçik beni bulup kurtardı. Onlara can borçluyum. Göz gözü görmüyordu, aşağıya doğru gitseydim belki uçuruma yuvarlanacaktım" dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 11 Mart 2009 Çarşamba 17:02:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?