2
Mayıs
2024
Perşembe
BURSA

Dalgıçların dipte olması hayatlarını kurtardı

İznik Gölü'nde kaybolan Adnan İlmaz'ı arama çalışmalarına katılan Bursa Büyükşehir Belediyesi Su Altı Arama ve Kurtarma Ekibindeki 3 dalgıcın, Bilecik'in Osmaneli ilçesinde dün çıkan orman yangınına müdahale eden uçaklardan birinin gölden su aldığı sırada, dipte arama çalışması yapması sayesinde olası bir faciadan kurtulduğu bildirildi.


Bursa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Orhan Doğan, yaptığı açıklamada, iki gün önce serinlemek amacıyla girdiği gölde kaybolan ve dün akşam saatlerinde cesedine ulaşılan İlmaz'ın bulunması için yürütülen çalışmalara, dün belediyeden 5 dalgıcın katıldığını söyledi.

Orhan Doğan, dalgıçların arama çalışmaları sırasında Osmaneli'ndeki orman yangınını söndürme çalışmalarına katılan bir uçağın da su ihtiyacını gölden karşıladığını belirtti.

“UÇAĞIN SU TOPUNUN İÇİNDE OLABİLİRLERDİ”

Göl yüzeyinde arama yaparken, bir yangın söndürme uçağının “Su topu”nu, 3 arkadaşlarının dipte arama yaptığı yerin yakınından doldurduğunu fark eden diğer dalgıçların durumu ilgililere bildirdiklerini anlatan Doğan, şunları söyledi:

“'Dalgıçlarımız dipte arama yapıyorlarmış, uçak da arkadaşlarımızın arama yaptığı yerin yanından suyu alıyor, çıkarıyormuş. O anda arkadaşlarımız su yüzeyine yakın olsalardı tehlike yaşayabilirlerdi. Durum fark edilince hemen dipte çalışma yapan arkadaşlarımız bilgilendirilmiş, 177 numaralı hat aracılığıyla uçağın pilotuyla irtibat kurularak 'burada ceset araması yapıyoruz' denilmiş. Ondan sonra da bir tehlike yaşanmamış, ama Allah'tan arkadaşlarımız çok tecrübeliler ve şansları da varmış. Şayet derinde arama yapmasalardı, o an uçağın su topunun içinde olabilirlerdi.”

Muğla'nın Milas ilçesinde çıkan yangına müdahale eden bir helikopter de geçtiğimiz günlerde balık üretimi yapılan havuzdan iki defa su almış, havuzun sahibi, helikopterin suyla birlikte balıkları da alarak yanan bölgeye bıraktığını iddia ederek kaymakamlıktan zararının karşılanmasını istemişti.
a.a.
Yayın Tarihi : 29 Haziran 2007 Cuma 15:04:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?