2
Mayıs
2024
Perşembe
BURSA

Dans yarışması başladı

Bursa'da bu yıl 20.'si düzenlenen, Uluslararası Altın Karagöz Halk Dansları Yarışması başladı. 

Bursa Büyükşehir Belediyesi Bursa Kültür Sanat ve Turizm Vakfı tarafından 7-12 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan Uluslararası Altın Karagöz Halk Dansları Yarışması, görkemli açılış töreni ve geleneksel kortej yürüyüşü ile başladı. Festivale 20 ülke katıldı. 

Festivalin gayesinin, Bursa halkına farklı kültürleri tanıtmak, bu değerleri Bursa'nın geleneksel kültür potası içinde kaynaştırmak olduğu bildirildi. Yarışmaya bu yıl Belarus, Bosna Hersek, Bulgaristan, Kolombiya, Gürcistan, İspanya, İrlanda, Kazakistan, Kabartay, Balkarya, Güney Kore, KKTC, Kosova, Macaristan, Makedonya, Meksika, Yakutistan, Polonya, Romanya, Slovakya ve Tataristan ekiplerinin katıldığını belirten Başkan Şahin, konuk grupların 6 gün boyunca şehrin farklı noktalarında gösteriler yapacaklarını söyledi. Başkan Şahin, Altın Karagöz Halk Dansları Yarışması'nda bu yıl yine Bursa'dan dünyaya dostluk, barış ve kardeşlik rüzgarlarının eseceğini, dünyanın farklı kültürlerini paylaşmak için, 20 yıldır süregelen dostluk ve barış ruhuyla yeniden bir araya gelindiğini belirterek, konuk dansçılara başarılar diledi. 

Başkan Şahin, daha sonra Bursa Kültür ve Sanat Turizm Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Özdilek ve konuk ülkeleri temsil eden dansçılarla birlikte barış ve dostluk temennisiyle gökyüzüne güvercin uçurdu. Şahin ve Özdilek, korteje eşlik ederken, Bursalılar'a karanfil dağıttı. Kortej yürüyüşü sırasında ekiplerin yaptıkları gösteriler Bursalılar tarafından ilgiyle izlendi. Bursa Mehter Takımı da marşlarıyla halkı coşturdu.
iha
Yayın Tarihi : 8 Temmuz 2006 Cumartesi 04:40:38
Güncelleme :11 Temmuz 2006 Salı 18:07:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?