1
Mayıs
2024
Çarşamba
BURSA

Dans yarışmasında final heyecanı

Bursa'da bu yıl 20.'si gerçekleştirilen Uluslararası Altın Karagöz Halk Dansları Yarışması'nda heyecan doruğa tırmandı. 

Bursa'da 4 gündür farklı noktalarda gösteri yapan ekipler, yarışmanın 5. gününde ilk kez jürinin karşısına çıktı. Puanlamaya katılan 17 ülke ekibi ilk ciddi sınavlarında, Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Halk Dansları Topluluğu Genel Sanat Yönetmeni Mustafa Turan'ın başkanlığını yaptığı İtalya'dan Nino Lautetta, Macaristan'dan Janos Musci ile Andrea Vincze ve Belçika'dan Marc Thery'den oluşan jüriden geçer not almak için ter döktü. 

Yarışmaya katılan 17 ekip, 11 Temmuz akşamı Kültürpark Açıkhava Tiyatrosu'nda sırayla sahne alarak birinci olabilmek için mücadele etti. Kura çekimiyle belirlenen sıralamaya göre Tataristan, Güney Kore, Bulgaristan, Kosova, Romanya, İspanya, Yakutistan, Belarus, Macaristan, Makedonya, Polonya, KKTC, Kazakistan, Meksika, Gürcistan, Bosna Hersek ve Slovakya ekipleri sahne aldı.

Daha önce gerçekleştirdikleri prova mahiyetindeki gösterilerine oranla çok daha disipline hareket eden ve farklı figürler sergileyen ekipler hayranlıkla izlendi. 

Puan için yarıştıkları gecede, daha önce kullanmadıkları kostümlerle seyirci karşısına çıkan yarışmacılar, dansları ve gösterdikleri yüksek performansla beğeni topladı. 2 güne yayılan final programının ilk gecesi çekişmeli geçerken, jürinin 12 Temmuz akşamı birinciyi seçmek için bir hayli zorlanacağı dile getirildi. 

20. Uluslararası Altın Karagöz Halk Dansları Yarışması'nda birinciliği, 2 günün ortalamasında en yüksek puanı alan ekip kazanacak. Yarışma, bu gece Kültürpark Açıkhava Tiyatrosu'nda gerçekleştirilecek final ve ödül töreniyle sona erecek.
İHA
Yayın Tarihi : 12 Temmuz 2006 Çarşamba 14:35:37
Güncelleme :12 Temmuz 2006 Çarşamba 14:48:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?