3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Dar sokaklar itfaiyeyi engelledi

Bursa'da eski evlerin bulunduğu Tayakadın Mahallesi'ndeki yangın, korku dolu anların yaşanmasına sebep oldu. İtfaiye ekipleri dar sokaklardan dolayı olay yerine ulaşmakta güçlük çekince görevlilere vatandaşlar yardım etti.

Edinilen bilgiye göre, merkez Osmangazi ilçesinde kentsel dönüşüm alanı olan Doğanbey Mahallesi yanındaki Tayakadın Mahallesi'nde akşam saatlerinde yangın çıktı. Mesut Sindere'ye (46) ait evde başlayan yangın, kısa sürede büyüdü. Aynı semtte başka bir yangına müdahale eden ve soğutma çalışmasını sürdüren itfaiye ekibi, dumanları görüp telsizle merkeze durumu bildirdi.

Olay yerine Gençosman, Zafer ve Yıldırım'dan çıkış yapan ekipler, dar sokakları nedeniyle Tayakadın Mahallesi'ne ulaşmakta güçlük çekti. Sokağın başında kalan itfaiye ekibi, vatandaşların yardımıyla hortum uzatarak alevlere müdahale etti. Yangında Mesut Sindere'ye ait ev kullanılmaz hale gelirken, yandaki evde oturan 85 yaşındaki Zülbiye Göçmüş de büyük panik yaşadı. Kısmen kendi evi de zarar gören Göçmüş, komşuları tarafından dışarı çıkarıldı.

Yaşlı kadın, kendi evinin de yanacağını zannederek sakladığı paralarının derdine düştü. Mahalle sakinleri Göçmüş'e yardımcı olarak paralarını ve eşyalarını kurtardı. İtfaiye ve polis, yangının çıkış sebebiyle ilgili soruşturma başlattı.
 

iha
Yayın Tarihi : 29 Temmuz 2009 Çarşamba 11:57:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?