6
Mayıs
2024
Pazertesi
BURSA

'DarAçı' Cannes Film Festivali'nde

BURSA SİNEMASI CANNES FİLM FESTİVALİ'NA KATILACAK

Bursa'da faaliyet gösteren İnSanat Derneği 16mm Sinema Atölyesi tarafından çekilen 'DarAçı' isimli kısa film, Cannes Film Festivali'ne katılarak kısa film dalında altın palmiye ödülüne aday oldu.

Dünya'nın en prestijli film festivallerinden biri olan Cannes Film Festivali'ne, Bursa'dan da bir çalışma katılıyor. İnSanat Derneği 16mm Sinema Atölyesi tarafından çekilen 'DarAçı' adlı çalışma, festivalin kısa film kategorisi olan 'Short Film Corner'a seçildi. 16 dakikalık ve diyalogsuz çekilen film, Cannes'te kısa film dalında altın palmiye ödülünü almak için yarışacak.

'DarAçı' filminin Genel Yönetmeni Suat Oktay Şenocak, birbirine küsmüş, mutsuz bir çiftin monoton yaşantısına odaklandıklarını söyledi. Kadının kocasına olan ilgisizliği ile adamın içini kemiren ölümcül şüphelerin ele alındığını belirten Şenocak, "Daha önce de 'Kin' adlı yapımla Cannes Film Festivali'ne gitmiştik. Bu yıl da 'DarAçı' filmiyle gitmemiz Bursa'da sinema yapıldığının en önemli göstergesidir. Hem Bursa'yı, hem de ülkemizi temsil etme onurunu yaşayacağız. Umarım başarılı oluruz. Cannes'a altın

palmiyeyi almak istiyoruz. Seneye de 'Camcı/Adı Aşk Bu Eziyetin' adlı uzun metraj filmimizi Cannes'e yollayacağız. Bursa'yı Cannes'da en iyi şekilde temsil edeceğiz" dedi.

Bu yıl 63.'sü düzenlenen Cannes Film Festivali'ne dünyanın dört tarafından sinema yapımları katılacak. Sinema dünyasının kalbinin atacağı festivalde, önemli çalışmalar ödül almak için yarışacak.

BURSA SİNEMASI CANNES FİLM FESTİVALİ'NA KATILACAK
İHA
Yayın Tarihi : 28 Mart 2010 Pazar 13:01:04
Güncelleme :28 Mart 2010 Pazar 18:15:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?