4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Daralan yoldan itfaiye geçemedi

Bursa'da, Osmangazi Belediyesi'nin ruhsat verdiği tarihi bir ev yeniden inşa edilince, Satı Caddesi daralarak araç trafiğine kapandı.

Belediyenin 2 yıl önce söz konusu yoldaki bir anaokulunun duvarını yıkarak yolu genişletmek için başlattığı çalışmalar seçim telaşesiyle unutulunca, itfaiye ve diğer araçlar caddeye giremez oldu. Osmangazi Mahallesi Muhtarı Alaattin Canıgüleç, Satı Caddesi Dibekli Camii yanındaki tescilli evin yeniden inşaasına ruhsat verilmesi ile yolun 2 metreye düştüğünü, bu yüzden araç ulaşımına kapandığını söyledi.

Bahse konu evin cumbasına araçların çarpmaması için trafiğe kapatılan Satı Caddesi'nde, Osmangazi Belediyesi'nin küçük bir kamulaştırma ile anaokulu duvarını yıkıp yolu açabileceğini belirten Muhtar Alattin Canıgüleç, "Ancak seçim öncesi ve sonrasında konuyu şifahen aktarmamıza rağmen, maalesef belediye yetkililerinden bir netice alamadık. Osmangazi Mahallesi'nde Ortapazar Caddesi'ne paralel en büyük cadde olan Satı Caddesi'nin bu şekilde araç trafiğine kapanması bin kişinin yaşadığı caddede araç ulaşımını büyük sıkıntıya sokuyor.

Ayrıca itfaiye, ambulans, doğalgaz ekibi gibi acil kamu hizmeti veren araçlar, cadde haritalarda açık gözüktüğü için bu güzergaha giriyor, ancak yolun yarısında tıkanıp kalıyorlar. Osmangazi Belediyesi Fen İşleri ekiplerini, eğitim öğretimin bittiği şu günlerde anaokulunun bahçe duvarını yıkarak yolu açmaya davet ediyorum. Bu konuda muhtarlığımıza ulaşan onlarca şikayeti belediye yetkililerine en az 7 defa ilettim. Netice alamadım. Osmangazi ilçesinin merkezi olan Hisar Osmangazi Mahallesi'nde küçük bir kamulaştırma ile Satı Caddesi'nin açılmasını istiyorum. Mahallemizde ikamet eden milletvekili, meclis üyesi, gazeteci gibi belediye hizmetlerini yakından takip eden sakinlerimizin de bu konuda Osmangazi Belediyesi'ne yaşanan sıkıntıyı aksettirmelerini bekliyorum" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 17 Mayıs 2009 Pazar 12:17:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?