2
Mayıs
2024
Perşembe
BURSA

Darbe operasyonu

Bursa İl Jandarma Komutanlığı'nın Gemlik ve Orhangazi'de yaptığı operasyonlarda çete oluşturmaktan ve muhtelif suçları işlemekten 10 kişi gözaltına alındı. Yapılan operasyonda 4 adet ruhsatsız tabanca, 4 adet çeşitli marka ve modellerde araç, diz üstü bilgisayar, boş kredi kartları ve içime hazır halde esrar ve kenevir ele geçirildi. 

Bursa İl Jandarma Komutanlığı'nın Bursa genelinde sürdürdüğü operasyonlar devam ediyor. Gemlik ve Orhangazi'de yapılan 'Darbe 06' adlı operasyonlarda kurşunlama, adam yaralama, 6136 kanuna muhalefet, muhtelif yerlerde silahla ateş etmek, iş yeri gasp, adam kaldırma, yağma ve zorla rehin tutma suçlarını işleyerek çıkar amaçlı çeteye karşı yapılan operasyonlarda 10 kişi gözaltına alındı. 

Gözaltına alınan 10 kişinin ev, iş yeri ve araçlarında yapılan araştırmalarda çeşitli olaylarda kullanılmış olduğu tespit edilen, çeşitli marka ve çaplarda 4 adet tabanca ve bunlara ait şarjör ile fişekler ele geçirildi. 'Darbe 06' adında düzenlenen operasyonlarda içime hazır halde bulunan bir miktar kenevir ve esrar bitkisi yakalandı. Ayrıca boş kredi kartlarında kullanıldığı belirlenen 1 adet diz üstü bilgisayar ve basıma hazır hale getirilmiş 30 adet boş kredi kartı ele geçirildi. 

Bu olaylarda kullanıldığı belirlenen 4 adet değişik marka ve modellerde otomobil savcılığın talimatı ile zabtedilerek araçlara el koyuldu. İl Jandarma Komutanlığı ile Orhangazi İlçe Jandarma Komutanlığı'nın Orhangazi'de ortaklaşa düzenlediği operasyonda yakalanan suç aletleri ve araçlar basına tanıtıldı. Vatandaşın huzurunu ve güvenliğini korumak için bu gibi çalışmaların süreceği yetkililer tarafından ifade edildi.

iha
Yayın Tarihi : 6 Haziran 2007 Çarşamba 17:58:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?