3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Davos'a bile gitmiş

Bursa'da kendisini "Devlet Bakanı Faruk Çelik'in korumasıyım" diye tanıtıp dolandırıcılık yaptığı iddia edilen gencin yargılanmasına başlandı.

Bakan Çelik'in yanı sıra Başbakan Erdoğan'a bile korumalık yaptığını iddia eden sanık, "Başbakan ile birlikte ATA ve ANA uçaklarına binerek yurt dışı gezilerine katıldım. Davos'a bile gittim" dedi. Gencin Kurtlar Vadisi dizisinden oyunculuk teklifi aldığını söylemesi, mahkeme heyetini bile güldürdü.

2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde, "Kamu kurum ve kuruluşları ve tüzel kişileri araç kullanılması suretiyle dolandırıcılık, kamu görevlileri ile ilişkisi olduğu bahisle bir işin görülebileceği vaadiyle dolandırıcılık" suçlarından toplam 28 yıla kadar hapsi istenen E.A., ilk kez hakim karşısına çıktı. Eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'in koruması olduğunu söyleyerek birçok kişiye iş bulup lüks restoranlarda yemek yiyen, 5 yıldızlı otellerde konakladığı iddia edilen E.A., ifadesiyle de herkesi şoke etti.

Hakkındaki iddiaları yalanlayan 20 yaşındaki E.A., kendisinin korumalık yapmamasına rağmen herkesin onu koruma zannettiğini belirterek, "2 yıl boyunca Bakan Faruk Çelik'in özel işlerini yaptım. Bu dönemde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın korumalarıyla da arkadaş oldum. Hatta Başbakanımızın ATA ve ANA uçaklarıyla yurt dışı gezilerine katıldım. Davos'a da gittim. Ben kimseye, 'Korumayım' demedim" diyerek kendini savundu. Ayrıca genç sanığın Kurtlar Vadisi dizisinden oyunculuk teklifinde bulunulduğunu söylemesi, mahkeme heyetini güldürdü. Dava, eksikliklerin giderilmesi için ertelendi.
 

iha
Yayın Tarihi : 19 Haziran 2009 Cuma 11:02:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?