6
Mayıs
2024
Pazertesi
BURSA

Davul tokmaklı örgüt yakalandı

DAVUL TOKMAKLI ÖRGÜT YAKALANDI

Bursa'nın Nilüfer, Osmangazi ve Mudanya ilçelerinde, faizle para verdikleri şahısları bağ evine kaldırarak davul tokmağıyla dövüp zorla senet imzalattıkları ileri sürülen 6 kişi gözaltına alındı.

Edinilen bilgiye göre, 2008 yılı Kasım ayında gelen bir ihbarı değerlendiren Nilüfer İlçe Jandarma Bölük Komutanlığı ekipleri, Hürriyet Mahallesi'nde halı ticareti ile uğraşan Salih G.'yi (37) takibe aldı. Para yerine "satılık araba" kodu kullanan zanlıların 2 yıl boyunca 100'ün üzerinde şahsa yüzde 15 ile yüzde 25 arasında değişen faizlerle para verdikleri belirlendi. Zanlıların, borcunu ödemeyenleri bağ evine götürüp davul tokmağı ile darp ettikten sonra zorla senet imzalattıkları anlaşıldı. Bu zamana

kadar 41 kişiye ölümle tehdit ederek senet imzalattıkları ileri sürülen zanlıların çok sayıda gayrimenkul ve otomobili üzerlerine geçirdikleri tespit edildi.

Bunun üzerine operasyona start veren jandarma; elebaşı Salih G. (37), Ahmet G. (37), Caner O. (33), Nejat Y. (38), Erdoğan A. (42) ve Ömer S.'yi (34) gözaltına aldı. Yakalanan şahısların ev ve iş yerlerinde yapılan aramada senet, ev ve arsa tapusu ile yüklü miktarda nakit para ele geçirildi. Karakoldaki ifadelerinin ardından zanlılar, "çıkar amaçlı suç örgütü kurmak, ölümle tehdit ve darp" suçlarından adliyeye sevk edildi.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Mart 2010 Cumartesi 17:19:02
Güncelleme :6 Mart 2010 Cumartesi 18:05:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?