6
Mayıs
2024
Pazertesi
BURSA

Davul yerine enstrümanlı sahur

Bursa'daki Bursa Folklor Eğitim Merkezi (BURFEM) üyesi gençlerinden oluşan 10 kişi, balkan göçmenlerinin yoğun yaşadığı mahalle olarak bilinen Selamet Mahallesi'ndeki vatandaşları klarnet, def, davul, darbuka ve söyledikleri şarkılar eşliğinde sahura kaldırıyor.

Bursa'nın Merkez Osmangazi ilçesi Selamet Mahallesi'nde, Bursa Folklor Eğitim Merkezi (BURFEM) üyesi gençlerinden oluşan bir grup, vatandaşı sahura kaldırmak için alışılmışın dışına çıktı. Ramazan ayının vaz geçilmezlerinden davulcuların gezdiği sokakları giydikleri kostümler ile dolaşan grup, mahalleli tarafından hem alkışlanıyor hemde bazı yerlerde söyledikleri şarkılara eşlik ediyorlar. Renkli görüntülerin ortaya çıktığı sokaklar çaldıkları enstrümanlarıyla ve Balkan ezgilerinden oluşan şarkılarıyla inlerken, camlardan ve kapı önleriden büyük ilgi ile izlerdiler.

MAHALLELİ ÇILDIRMIŞ OLMALI
Ramazan aylarının vaz geçilmezleri olan davulcuların yerini alan BURFEM ekibi, mahalle sakinleri tarafından sert tepki ile karşılaşmayıp neşeli tavırları ile karşılaşınca kendilerinden geçti. Girdikleri her sokakta yanan her evin ışıkları ile gencinden yaşlısına herkes camlara çıktı. Sokakta oturan mahalle sakinlerininde katılması ile renkli hale gelen sahur programı, mahallelerin gezilmesi ile son buldu. Bursa Folklor Eğitim Merkezi olarak her zaman ilkleri yapmaya çalıştıklarını belirten BURFEM Başkanı Adem Serbest, "Bundan önce, Bursaspor'un Avusturya kampına katılarak futbolla folklörü birleştirmiştik. Bu gecede böyle bir organizasyona imza atmaktan dolayı çok mutluyuz. Bizlere eşlik eden arkadaşlara teşekkür ederim. Bundan sonra da böyle etkinlikler ile çalışmalarımızı sürdüreceğz'' dedi.

iha
Yayın Tarihi : 29 Temmuz 2012 Pazar 12:53:21
Güncelleme :29 Temmuz 2012 Pazar 12:56:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?